Stiti deja ca David Benioff si DB Weiss, creatorii Game of Thrones, showrunner-ii emblematici ai serialului care a facut ca masele sa se indragosteasca de telenovele fantasy, arunca bomba cu Star Wars. Nu va exista nicio trilogie Benioff si Weiss, care trebuia sa fie noua poveste a Universului Razboiul Stelelor dupa Ascensiunea lui Skywalker si inchiderea a noua filme, dar saga a fost facuta din zvonuri si ne-au strecurat o noua trilogie cu personaje grozave pentru a mentine flacara vie. Fara ca nimeni sa confirme nimic, exista pe de o parte faptul ca duoul scriitor-producator a semnat cu Netflix pentru a crea noi seriale pentru gigantul de streaming (250 de milioane de dolari) si pe de alta parte, se presupune ca cei doi urasc Razboiul Stelelor.

Pentru ca au avut deja un mare succes cu al saptelea si al optulea sezon din Game of Thrones si nu va spun cu finalul serialului. Nemeritat. Asa ca imaginati-va cu ce s-au confruntat cu Star Wars.

Vorbim despre fanii care au interpretat ce este gresit nu in saga lor, ci in creatia lui Weiss si Benioff. Pentru ca fanii Star Wars i-au luat pe Anakin Skywalker si Daenerys Targaryen si au tras o concluzie: saltul lui Anakin in partea intunecata este mai de inteles (in sensul ca nu le-a placut) decat a lui Daenerys. Ia-o acum Ca sa nu-ti fie frica de fandom-ul Star Wars.

Acestea fiind spuse, ceea ce stim este ce au vrut sa faca Weiss si Benioff cu Star Wars: sa cerceteze originea Ordinului Jedi. Nu a existat niciun scenariu, dar au existat multe conversatii cu Lucasfilm/Disney, dupa cum a dezvaluit revista Variety, despre unde doreau sa ajunga saga in aceasta noua trilogie. Si aceasta directie, probabil, lui Lucasfilm nu i-a placut. Dar ceea ce ne intereseaza este filmul, saga care nu va vedea niciodata lumina zilei. Pentru ca ce ar fi putut spune acea origine a Jedi?

Star Wars: Rise of the Jedi

Amintiti-va ca nu exista un scenariu. Nu a existat nicio scurgere. Am cautat pur si simplu istoria originala a Jedi, creata in benzi desenate, romane, seriale animate si jocuri pe computer care se incadreaza in canonul oficial Star Wars. Stim ca Ordinul Jedi a fost fondat cu ceva inainte de anul 6.000 inainte de batalia de la Yavin de pe Ahch-To de catre primul Jedi al Ordinului. Aceasta este sursa oficiala:

La inceputul ordinului lor, Jedi au pus stapanire pe Ilum, o veche planeta acoperita de gheata acoperita cu cristale kyber, inima sabiei laser Jedi. Considerata cea mai sacra lume pentru Ordinul Jedi, fostul sau Templu va gazdui in cele din urma Adunarea, o traditie care va continua pana la caderea Ordinului. Pe masura ce Jedi s-au raspandit in intreaga galaxie, au achizitionat o nava numita Crucible, care ii va transporta pe studenti la Ilum, astfel incat sa poata organiza intalnirea. Va deveni baza profesorului Huyang, care timp de peste o mie de ani a instruit in proiectarea sabiei laser si a tinut evidenta fiecarei arme Jedi create vreodata.

Pana acum, totul linistit. Pana a aparut nemesisul Ordinului:

In timpul intunericului de o suta de ani, s-au nascut Sith. Odata frati in Forta, Ordinul Sith a fost fondat de un Jedi necinstit care ajunsese la concluzia ca adevarata putere a Fortei nu sta in contemplatie si pasivitate, ci a cautat in schimb abandon si putere in Intuneric. partea de forta Consiliul Jedi de la acea vreme s-a opus acestei noi directii, iar Jedii cazuti au fost lasati deoparte, dar in cele din urma si-au castigat adeptii pentru noua lor ordine. Sith-ul infometat de putere a cautat sa controleze galaxia si s-a opus Jedi-ului, impotriva carora au purtat o serie de razboaie care au adus distrugere in multe lumi, inclusiv in lumea natala a Sith Moraband, pe care Sith au fost fortati in cele din urma sa o abandoneze. Cu alta ocazie, Ordinul Jedi si Sith au purtat o batalie pe planeta Takodana. Aceste razboaie au vazut, de asemenea, constructia de superarme antice alimentate de cristale kyber gigantice care posedau puterea de a distruge planete intregi. Aceste arme, impreuna cu cristalele, au fost distruse si, mii de ani mai tarziu, multi Jedi le-au considerat a fi o simpla legenda.


Si acum vine partea buna:

Cu aproximativ cinci mii de ani inainte de Batalia de la Yavin, Ordinul sa stabilit in cele din urma pe Coruscant, unde a construit un Templu care avea sa devina centrul lor principal pentru mii de generatii. Sub structura se afla ingropat un vechi altar Sith, a carui putere inerenta credea ca Jediul contemporan a fost neutralizat si incununat cu succes. Intr-adevar, acea putere se strecurase si iesise din inmormantare, infiltrandu-se in salile si camerele de deasupra si slabind Ordinul Jedi timp de milenii fara ca el sa stie.

Nu ne spuneti ca, cu toate acestea, nu era loc pentru un episod 10 din Star Wars…