Indiferent daca veti urmari sau nu Super Bowl, sunt sanse sa fi fost nevoit sa discutati despre fotbal in acest sezon. Daca jocul nu este pentru tine, dar experientele cinematografice care te fac sa te simti bine sunt, atunci vezi aceste filme grozave despre fotbal in onoarea Super Bowl-ului. Un compromis fabulos intr-o relatie care nu poate decide ce sa vizioneze atunci cand este pornit un joc.

Cand un orasel din Virginia anilor 1970, care sarbatoreste fotbalul asa cum ar fi o zi sfanta, este fortat sa-si integreze echipa de fotbal, toata lumea ramane zguduita. Filmul urmareste povestea adevarata din spatele unui antrenor didactic afro-american si a luptei sale de a construi o comunitate mai puternica prin sangele orasului: fotbalul.

*

Bazat pe prietenia din viata reala dintre jucatorii de la Chicago Bears, Brian Piccolo si Gale Sayers, acest tearkerker urmareste duoul putin probabil pe masura ce relatia lor se dezvolta dupa ce Piccolo este diagnosticat cu cancer in stadiu terminal dupa ce a devenit profesionist.

*

In parte comedie romantica si partial sport zgomotos, acest film cu George Clooney, Renee Zellweger si John Krasinski in rolurile principale il urmareste pe un capitan de fotbal din anii 1920 (Clooney) in incercarea sa de a face sportul mai interesant si mai vizionabil. El il inroleaza pe celebrul erou de razboi (Krasinksi) pentru a-l ajuta sa aduca mai multa atentie sportului, in timp ce ambii barbati lupta pentru atentia romantica a unei anumite stiri (Zellweger).

*

Castigator al Oscarului, o poveste adevarata si un lacrimogen absolut, The Blind Side relateaza calatoria grea a unui tanar sarac in celebritatea fotbalului, cu ajutorul unei femei tandre si puternice.

*

Dintre rolurile ridicole ale lui Adam Sandler, acesta este unul dintre cele mai coerente ale lui. In rolul unui star de fotbal detronat si incarcerat, Sandler este inrolat sa conduca liga de fotbal a inchisorii si sa coordoneze o victorie cu un coleg detinut si fost antrenor NFL (jucat de indomabilul Burt Reynolds) impotriva gardienilor corupti.

*

Un oras nestabilit din Texas isi disputa problemele sociale pe terenul de fotbal prin intermediul unei echipe de liceu de mare succes. Dar cand jucatorul vedeta este accidentat in primul joc al sezonului, este de latitudinea noului antrenor din oras (jucat de Billy Bob Thornton) sa mentina echipa si, ulterior, orasul, impreuna. Urmareste filmul, apoi urmareste serialul apreciat aici.

*

Cand o echipa de fotbal profesionist intra in greva, un grup zdrent de aspiranti mari (condusi de Keanu Reeves) ia terenul ca inlocuitori. Partile interesate si fanii echipei nu au prea multa incredere, iar prostiile din partea noii echipe dezechilibrate nu fac nimic pentru a le calma stresul.

*

Omuletul Rudy a avut vise mari sa paraseasca oraselul sau si sa joace fotbal la colegiu pentru iubita lui Notre Dame si urmareste acest obiectiv cu ajutorul unei distributii ciudate de personaje si cai.

*

Intr-un mod cu adevarat underdog, un incalzitor de banca (James Van Der Beek) trebuie sa faca un pas pentru a inlocui un fundas cu stele intr-o echipa care poarta un intreg oras. Pe masura ce presiunea de a-i face pe plac antrenorului sau nemilos (Jon Voight) si orasului ii compromite propriile visuri, Jonathon „Mox” Moxon (Van Der Beek) trebuie sa ia niste decizii foarte grele.

*

Cand Philadelphia Eagles organizeaza o proba deschisa pentru public, nu se crede ca vreun Joe obisnuit va face efectiv echipa. Intra Vince Papale (Mark Wahlberg), in varsta de 30 de ani, un barman cu un talent remarcabil pentru joc.

*

Daca sunteti in cautarea unui film despre fotbal care sa tina cont mai mult de fani decat de joc, Silver Linings Playbook , ar trebui sa fie cel mai potrivit. Cand un divortat instabil (interpretat de Bradley Cooper) se intoarce la casa sa haotica a familiei dupa o perioada intr-o institutie psihica, el incearca sa reconstruiasca o relatie cu tatal sau dificil, iubitor de Philadelphia Eagles, si poate sa promoveze una noua cu un la fel de instabil. prietena de familie (Jennifer Lawrence).

*

Un antrenor de fotbal bine intentionat (Ed Harris) se imprieteneste cu studentul afro-american cu dizabilitati mintale din oras (Cuba Gooding Jr.), in mijlocul eforturilor echipei sale de a face un campionat. Prietenia infloritoare, desi emotionanta si plina de spirit, ingrijoreaza orasul divizat rasial.

*

Rick Moranis joaca rolul antrenorului unui grup de tineri inadaptati, in timp ce acestia fac echipa pentru a invinge o echipa de fotbal elitista condusa de fratele snob al antrenorului lor. O poveste de nenorocit care cronicizeaza tensiunile socioeconomice prin ciudatenii prietenoase cu familia.

*

Adam Sandler straluceste in mod inexplicabil in aceasta poveste neobisnuita a unui tanar baiat de apa ciudat pentru echipa de fotbal a colegiului sau, care are o abilitate neobisnuita de abordare care il face un membru cu drepturi depline al echipei.

*

Afemeiatul si agentul sportiv de succes Jerry Maguire (Tom Cruise) este concediat din firma sa pentru ca impartaseste o criza personala la nivel de companie. Cu ajutorul secretarei sale neregulate, Dorothy, (Renee Zellweger), Maguire cauta sa-si infiinteze propria agentie si gaseste o dragoste cu secretara lui.

*

Un nou antrenor (Matthew McConaughey) trebuie sa tina impreuna o echipa si orasul lor, dupa ce un tragic accident de avion a luat vietile multora dintre jucatorii lor. Prin reconstruirea echipei, antrenorul spera sa infuzeze orasul cu o noua speranta. Bazat pe o poveste adevarata.

*

In acest film de familie optimist, starul de fotbal Joe Kingman (Dwayne „The Rock” Johnson) trebuie sa invete sa echilibreze stilul sau de viata de burlac cu descoperirea si sosirea tinerei sale fiice dintr-o casatorie anterioara.

*

Will Smith joaca rolul unui patolog care, in timp ce efectueaza o autopsie unui jucator NFL decedat, descopera ca natura aspra a jocului contribuie la leziuni ale creierului excelente ale jucatorilor. Filmul prezinta povestea adevarata a cruciadei acestui medic pentru a informa jucatorii, proprietarii si publicul despre pericolele pe care le implica un astfel de joc.

*

In urma celui de-al Doilea Razboi Mondial, starul sportiv David Greene (Brendan Fraser) incepe scoala la o institutie academica de elita cu o bursa de fotbal si devine rapid cel mai popular student. In ciuda acestui fapt, administratia se teme ca David va fi discriminat din cauza originii sale evreiesti si ii cere sa-si pastreze religia pentru sine. Greene se conformeaza, dar in cele din urma este descoperit si apare ostilitatea. Emotionant, cinstit si vag bazat pe experienta personala a producatorului Dick Wolf ( Law & Order ), pregateste-te pentru un film care sa-ti ia emotiile de peste noua metri.

*

Pregateste-te pentru puterea fetelor! The Longshots relateaza povestea adevarata a lui Jasmine Plummer, prima fata care s-a alaturat unei ligi de fotbal Pop Warner din Minden, Illinois, antrenata de unchiul ei Curtis, care incearca sa-si imbunatateasca viata ajutand echipa.

*

In Big Fan, cel mai devotat entuziast al New York Giants, Paul Aufiero (Patton Oswalt) are 35 de ani, locuieste cu mama sa si lucreaza intr-o parcare: este sigur sa spunem ca cea mai importanta parte a zilei lui este sa stea jos pentru o parcare. joc. Dar cand are o altercatie cu jucatorul sau preferat, viata lui Paul se schimba irevocabil.