Sexul poate fi o problema in unele relatii, mai ales atunci cand persoanele in caz nu au o compatibilitate sexuala tocmai ridicata dar totusi se iubesc la nebunie. Sexul este insa un aspect foarte important intr-o relatie, el imparte si desparte. Sexul este cel care creeaza legatura puternica intre doi parteneri, iar daca sentimentele nu sunt tocmai relevante inainte de a incepe relatia si in pat, cu siguranta universul se va armoniza dupa.

Compatibilitatea sexuala nu inseamna marimea penisului, sau grosimea lui sau forma vaginului sau de caldura lui. Pur si simplu tine de conexiunea care se creeaza in momentul actului sexual si de mixtura pe care cei doi sunt in stare sa o destainuie in cele mai intime momente. Compatibilitatea sexuala este puternica exact atunci cand emotiile, iubirea, trairile, fanteziile si toate sentimentele formeaza un singur nucleu intre cei doi, un nucleu in care nimic nu mai incape, nici la nivel psihic, nici la nivel fizic. Specialistii sunt de parere ca atunci cand intr-o relatie sexul merge perfect, acesta conteaza in proportie de 20% dar daca sexul lipseste sau nu merge tocmai bine atunci procentul este mult mai mare, el atacand cam cu 80% din viitorul cuplului. Cum spune si vorba din popor: „toate isi au rezolvarea in pat”.

Cum ne dam seama de potriviri

Compatibilitatea sexuala este cu atat mai intensa atunci cand tot ceea ce inconjoara cuplul (fantezii, vise, idealuri, dorinte, sentimente, pasiuni, placeri in pat, atitudini) se impletesc perfect unele cu altele. Daca lungimea de unda este comuna in cuplu atunci toate pot merge perfect. Fiecare miscare a unuia dintre parteneri este premeditata de celalalt si vine in intampinarea ei cu pasiune si mult entuziasm, ajutand la completarea miscarilor pentru a ajunge la echilibrul perfect. Uneori, chiar dupa prima experienta sexuala, oamenii isi pot da seama de compatibilitatea dintre ei, dar daca in prima seara exista emotii si se ajunge tocmai la rezultatul dorit, datorita inhibitiilor, atunci cu siguranta din a doua sau a treia seara, daca potrivirea este acolo, o veti gasi.

Daca simplul mod in care persoana din patul tau se misca sau atingerile sale, soaptele, atitudinea pe care o are atunci cand te dezbraca, te face sa te simti bine, inseamna ca sunteti pe drumul cel bun. Daca se creeaza legatura perfecta inca din prima clipa atunci sansele de reusita sunt foarte mari. Daca in schimb unul dintre cei doi parteneri se grabeste iar celalalt doreste un preludiu cat mai lung, daca unul devine dezgustat din cauza unei miscari sau a unei atingeri desi nu o spune cu voce tare, atunci nimic nu mai poate duce catre succes ci doar catre dezastru.

E foarte simplu in pat sa va dati seama din miscarile partenerului si din gesturile sale daca acesta se simte sau nu bine. Pana si viteza cu care vine orgasmul unuia dintre voi este un element definitoriu in compatibilitatea sexuala. Atunci cand barbatul are orgasm inainte de femeie iar el nu va face nimic sa remedieze acest lucru, deci prin urmare sa ajunga si ea la orgasm, atunci totul e clar: e egoist, tu nu vei fi satisfacuta niciodata, sexul pentru el inseamna doar sa te foloseasca iar daca tu accepti asta, nu vei fi fericita pe viitor. Te complaci in situatie iar mai tarziu te vei afla intr-o cumpana cand nu vei sti nicicum ce vei putea face ca sa rezolvi situatia si asa intervin si certurile si ulterior despartirea de persoana alaturi de care te-ai chinuit sa cladesti ceva pentru o perioada de timp destul de indelungata.

Iti mai dai seama de compatibilitate sexuala si atunci cand respiratia voastra devine una singura, totul se contopeste intr-o culoare, miscarile se sincronizeaza perfect iar orgasmul il prindeti aproape impreuna. Daca in schimb atractia nu apare nici macar la nivel fizic, atunci cand sunteti dezbracati unul langa celalalt, nimic nu poate fi mai disfunctional. Iubirea nu intretine focul pasiunii in toate cazurile, poate doar la o varsta mai inaintata, cand deja instrumentele sexului nu mai sunt de folos, desi atunci iubirea cam dispare si ramane respectul reciproc, unul fata de celalalt si fata de ceea ce ati realizat impreuna pana la acea varsta.

Daruirea sexuala reciproca este esentiala pentru o relatie de lunga durata. Atunci cand nu conteaza locul in care va aflati si simtiti ca amandoi vreti sa faceti lucruri neconventionale si va cititi dorinta de sex in ochi, atunci intr-adevar se poate vorbi de compatibilitate sexuala.

Aceasta nu dureaza o vesnicie, pentru ca asa cum toate lucrurile bune au un final si compatibilitatea sexuala se sfarseste la un moment dat. Daca totusi din punct de vedere sexual partenerii sunt satisfacuti reciproc, treaba e buna, chiar daca sentimentele nu prea mai incap in ecuatie. Cu sentimentele poti lucra incet – incet. Trebuie ca fanteziilesexualitatea si jocurile erotice sa fie dezvoltate impreuna.