Sexul nu se simte doar bine. De asemenea, poate fi bun pentru tine. Iată ce poate face o viață sexuală sănătoasă pentru dvs.

Ajută la menținerea puternica a sistemului imunitar

„Oamenii activi sexuali si cei care se uita la porno adult66 au mai puține zile bolnave”, spune Yvonne K. Fulbright, dr. Un expert în domeniul sănătății sexuale. Oamenii care fac sex au nivele mai mari de ceea ce vă apără corpul împotriva germenilor, virușilor și altor intruși. Cercetătorii de la Universitatea Wilkes din Pennsylvania au descoperit că studenții care au făcut sex o dată sau de două ori pe săptămână au avut niveluri mai ridicate de un anumit anticorp comparativ cu studenții care au făcut sex mai rar.

Totusi ar trebui să faceți toate celelalte lucruri care fac sistemul imunitar puternic, cum ar fi:

• Mănâncă corect.

• Stai activ.

• Dormi suficient.

• Ține pasul cu vaccinările.

• Utilizeaza un prezervativ de fiecare daca cand ai contact sexual.

Îmbunătățește libidoul tău

Dor de o viață intima mai plină de pasiune? „Sexul bun si regulat vă va îmbunătăți libidoul”, spune Lauren Streicher, MD. Ea este un profesor clinic asistent de obstetrică și ginecologie la Școala de Medicină Feinberg a Universității Northwestern din Chicago.

Îmbunătățește controlul vezicii urinare pentru femei

O podea pelviană puternică este importantă pentru evitarea incontinenței, ceea ce va afecta aproximativ 30% dintre femei la un moment dat în viața lor. Sexul bun este ca un antrenament pentru mușchii de podea pelviana. Când aveți un orgasm, se provoacă contracții în acei mușchi, care îi întărește.

Reduce tensiunea arterială

Cercetările sugerează o legătură între sex și scăderea tensiunii arteriale, spune Joseph J. Pinzone, MD. El este CEO și director medical al Amai Wellness. „Au existat multe studii”, spune el. „Un studiu de reper a constatat că relațiile sexuale specifice (nu masturbarea) a scăzut tensiunea arterială sistolică”.

Contează ca exercițiu

„Sexul este o formă foarte buna de exerciții fizice”, spune Pinzone. Nu va înlocui banda de alergare, dar cu siguranta ofera beneficii multiple. Sexul arde aproximativ cinci calorii pe minut. Imaginati-va cate calori puteti arde daca faceti sex mai des. Ca și în cazul exercițiilor, consistența ajută la maximizarea beneficiilor.

Reduce riscul de atac de cord

O viață sexuală bună este excelenta pentru inima voastră. Pe lângă faptul că este o modalitate excelentă de a vă ridica ritmul cardiac, sexul vă ajută să vă mențineți nivelul de estrogen și de testosteron în echilibru.

„Când unul dintre aceștia este scăzut, începeți să obțineți o mulțime de probleme, cum ar fi osteoporoza și chiar bolile de inimă”, spune Pinzone. În timpul unui studiu, bărbații care au făcut sex cel puțin de două ori pe săptămână au fost pe jumătate la fel de probabil să moară de boli de inimă ca bărbați care au făcut sex rar.

Diminuează durerea

Înainte de a ajunge la o aspirină, încercați un orgasm. „Orgasmul poate bloca durerea”, spune Barry R. Komisaruk, doctor, un profesor de servicii distinse la Rutgers, Universitatea de Stat din New Jersey. Acesta eliberează un hormon care ajută la reducerea pragului de durere. „Am descoperit că stimularea vaginală poate bloca durerea cronică și a piciorului, iar multe femei ne-au spus că auto-stimularea genitală poate reduce crampele menstruale, durerea artritică și, în unele cazuri, chiar și dureri de cap”, spune Komisaruk. Afla si despre alte beneficii ale sexului de pe cancan.ro