Probabil ai fost învățat o mulțime de mituri despre sexualitatea ta. Astăzi vom dezbate unul dintre ele: bărbații și femeile experimentează sexualitatea in mod diferit.

Ce este sexualitatea?

Sexualitatea este un termen larg care numește modul în care ne înțelegem corpurile, sexul și relațiile. Asta înseamnă că, în ciuda concepției greșite obișnuite, sexualitatea este mult mai mult decât dacă ești „gay” sau „drept”. Orientarea ta sexuală este doar o fațetă a sexualității tale, iar vizionarea de filme porno amatori nu inseamna ca ti-ai pierdut din sexualitate. Din contra, inseamna ca ti-o descoperi.

Alte componente care alcătuiesc sexualitatea dvs. includ:

• sexul alocat la naștere

• identitate sexuala

• orientări sexuale și romantice

• valorile și convingerile legate de sex, precum și cele pe care ai fost crescut să le ai

• libidoul, interesul pentru sex și semnele fiziologice și fizice ale dorinței și excitării

• fantezii, fetișuri și preferințe sexuale

• relația cu corpul, sexul și plăcerea

• istoria traumei

• experiențe sexuale din trecut

La ce ne referim când spunem „bărbați” și „femei”

De obicei, când oamenii întreabă: „Cum diferă bărbații și femeile din punct de vedere sexual?” (sau ceva similar), întreabă în mod specific despre bărbați și femei cisgenere – sau despre persoanele al căror sex atribuit la naștere corespunde identității lor de gen.

SEX – GEN

Când sexul cuiva este în concordanță cu sexul pe care i s-a atribuit la naștere, este considerat a fi cisgen. De exemplu, o persoană care s-a născut cu un vagin, este atribuită femeie la naștere și, ulterior, se autoidentifică ca femeie, fiind considerată cisgen. Când sexul atribuit cuiva la naștere NU este în concordanță cu sexul său, poate fi considerat transgender, nonbinar sau agender, doar pentru a numi câteva identități de gen diferite. De exemplu, o persoană căreia i s-a atribuit un bărbat la naștere și care ulterior se autoidentifică ca altceva decât exclusiv bărbat sau exclusiv ca bărbat poate intra în altă parte a spectrului de gen.                                                                                    Deci, în sensul acestui articol, când spunem „bărbați”, vorbim despre toți bărbații, adică bărbați cisgen și transgen. Și, atunci când spunem femei, vorbim despre toate femeile, adică femei cisgender și transgender. Vom include, de asemenea, o perspectivă în legătură cu persoanele non-binare și alte persoane neconforme.

Ce spune cercetarea

Din păcate, majoritatea (dacă nu toate) dintre studiile pe această temă se referă doar la bărbați cisgender și femei cisgender și exclud în totalitate persoanele care nu sunt binare și neconformiste de gen. Sunteți curioși de ceea ce au arătat aceste studii, în ciuda faptului că știu că ar putea fi mai incluzivi? Iată rezultatele.

În comparație cu femeile cisgender, bărbații cisgender:

• manifestă un interes mai mare pentru sex

• legați agresivitatea de sexualitate într-un grad mai mare

• puneți mai puțin accent pe angajament în relațiile lor sexuale

• experimentează mai multă stagnare și mai puțină adaptabilitate în orientarea lor sexuală

Cu toate acestea, (și acest lucru este important!) Asta nu înseamnă că bărbații cisgender sunt în mod înnăscut și natural toate aceste lucruri. Doctorul în sexologie clinică, Sarah Melancon, expert în The Sex Toy Collective, spune că hrana și cultura joacă un rol imens. „Bărbații și femeile se confruntă cu așteptări culturale diferite în ceea ce privește sexul”, spune ea, adăugând că acest lucru poate afecta când, cum, cât de des și cu cine fac sex. Mai multe despre sex afli si accesand cancan.ro