Esti singurul din grupul tau de prieteni care nu are partener ? In fiecare Craciun, matusile tale te chinuiesc cu „cand il/o vom cunoaste pe iubitul sau iubita tau/ta”? Exista cateva motive pentru care nu poti avea un partener si in paragrafele urmatoare va vom explica in detaliu.

Pentru multi, a fi singur este ceva care se traieste din obligatie, deoarece oricat s-ar stradui, nu pot construi o relatie cu o alta persoana.

Din acest motiv, a spune „ nu am partener ” este adesea perceput ca ceva negativ, mai ales pentru ca se crede ca aceasta situatie va dura pentru totdeauna, ceea ce afecteaza in mod semnificativ stima de sine.

Motive pentru care nu poti avea un partener

Departe de a fi descurajat, ceea ce ar trebui sa faci in acest caz este sa fii atent la anumite atitudini pe care le ai atunci cand cunosti o persoana noua si care, fara sa-ti dai seama, iti saboteaza sansele de a avea un partener , ia nota:

1. Te agati de trecut 

Daca esti unul dintre cei care traieste din experiente trecute si de fiecare data cand vorbesti despre fostul tau, va fi foarte greu pentru cineva sa se simta interesat de tine, pentru ca este o situatie foarte neplacuta pentru oricine.

Aminteste-ti ca, pentru a incepe o noua relatie , trebuie sa te concentrezi pe prezent si sa incerci sa ai subiecte interesante de conversatie cu acea noua persoana de care esti interesat, evitand cu orice pret comparatiile.

Daca nu poti sa nu te opresti in trecut sau sa vorbesti despre fostul tau, este un semn ca nu esti pregatit pentru ceva nou si ai nevoie de mai mult timp singur pentru a te simti complet ca individ inainte de a impartasi cu cineva.

2. Nu manifesti interes

Un alt motiv pentru care nu poti avea un partener este ca in niciun moment nu arati interes pentru cineva.

Daca te prefaci ca esti fericit si multumit de singuratatea ta, dar in adancul tau te doare si vrei sa impartasesti cu un partener , ar trebui sa faci ceva in privinta asta si sa nu te astepti ca universul sa faca totul pentru tine.

Nimeni nu trebuie sa-ti ghiceasca emotiile, asa ca daca esti interesat de cineva, trebuie sa o arati. Timiditatea excesiva sau teama de respingere pot genera atitudini care ii instraineaza pe candidati, asa ca acordati atentie.

3. Asteptari foarte mari 

Sa-ti doresti ceva formal este bine, dar daca de la prima intalnire vorbesti deja despre casatorie sau despre a avea copii, fii sigur ca persoana respectiva va fugi. Mai intai trebuie sa se cunoasca bine si sa impartaseasca suficient.

Pe de alta parte, speranta de a gasi potrivirea perfecta  nu va face decat sa fim singuri, deoarece printii si printesele nu exista in viata reala. Relatiile necesita intalnirea cu oameni imperfecti si lucrul impreuna pentru a construi relatii .

4. Ofera-te complet

Cand cineva da totul intr-o relatie devreme, este probabil sa se simta nefericit in timp, deoarece este posibil sa nu fie recompensat in acelasi mod. Aminteste-ti ca este placut sa fii atent la nevoile cuplului , dar nu este sanatos sa cauti ca ei sa depinda de tine.

5. A fi dependent

La cealalta extrema a celor de mai sus, a fi o persoana nesigura si foarte supusa care isi poate continua viata doar daca partenerul sau este de acord, creeaza o dependenta emotionala care, incetul cu incetul, o face sa se indeparteze, sa oboseasca sau sa se plictiseasca.

Acum ca stii motivele pentru care nu poti gasi un partener , este important sa-ti analizezi comportamentul atunci cand intalnesti un nou prospect si daca te trezesti ca faci oricare dintre lucrurile pe care le explicam aici, incearca sa lucrezi la el pentru a fi bun cu pe tine si apoi impartaseste-l cu altcineva.