Pentru cele mai multe dintre femei sexul este o parte importanta a relatiei, insa ce ne facem atunci cand nu putem ajunge la orgasm? Mimam pentru ca barbatul sa se simta bine sau ii spunem pur si simplu ca de data asta nu s-a putut? Aceasta intrebare este in sufletul fiecarei femei, chiar daca se afla langa barbatul iubit.

Se stie ca femeile ajung mult mai greu la orgasm decat barbatii, insa ce le face pe acestea sa mimeze? Un studiu desfasurat in Marea Britanie a scos la iveala faptul ca peste 25% dintre femei sunt foarte nemultumite de viata lor sexuala, iar 22% dintre respondente nici macar nu mai au o viata sexuala activa. Studiul s-a efectuat pe femei cu varsta cuprinsa intre 18-35 de ani, varsta la care femeile sunt cele mai active din punct de vedere sexual.

Asadar restul de 53% sunt oarecum multumite de viata lor sexuala. Insa asta nu inseamna ca nu au mimat orgasmul niciodata. Acelasi studiu a aratat ca 90% dintre femei au mimat orgasmul cel putin o data. Insa marea intrebare a barbatilor este de ce o fac. Raspunsul ar putea fi simplu: satisfacerea partenerului este mai importanta pentru femeie decat satisfacerea proprie. Am putea sa ii spunem altruism, deoarece ne gandim mai intai la barbatii de langa noi, sa fie ei mai fericiti in defavoarea noastra.

Un alt motiv pentru care femeile mimeaza orgasmul este acela ca se simt prea obosite, nu mai au chef de sex si vor ca partida sa se incheie. Si ca partenerii lor sa nu se simta prost ca nu au putut-o satisface, aceasta mimeaza orgasmul. Multe dintre femei admit faptul ca acest lucru “gadila” orgoliul barbatilor, facandu-i pe acestia sa se simta adevarati “macho”.

Inca un lucru pe care ar trebui sa il stim este ca femeia nu face sex doar pentru a ajunge la orgasm, ci cauta mai mult o apropiere fata de barbat. Astfel, pentru femei, orgasmul nu este scopul sexului, ci mai degraba este cireasa de pe tort. Insa, multi barbati nu sunt pe deplin satisfacuti decat daca si partenera lor ajunge la orgasm, asadar inca un motiv pentru ca femeia sa mimeze orgasmul.

Dupa un anumit timp, in mintea oricarei femei se naste intrebarea “Ar trebui sa ii spun?”. In special daca femeia este legata sentimental de barbat si uraste minciuna. Aceasta va cauta sa fie cat mai sincera cu partenerul, la inceput alegand sa nu mai mimeze de fiecare data orgasmul, ca la final sa ii spuna acestuia ca nu de fiecare data are orgasm. Cei mai multi barbati, atunci cand aud acest lucru, sunt foarte frustrati, neintelegand de ce partenera lor a trebuit sa mimeze orgasmul.

Barbatii de langa noi ar trebui sa inteleaga ca nu este vina lor, insa acestia devin reci si distanti atunci cand o femei le marturiseste ca au mimat orgasmul de dragul lor. Mai mult, femeile mimeaza orgasmul si de frica infidelitatii si se gandesc ca atunci cand barbatii lor sunt pe deplin satisfacuti nu vor mai cauta placere si in alta parte. Sunt insa cazuri in care si barbatii mimeaza orgasmul, insa sunt mai rare. Si oricum, daca un barbat nu este satisfacut sexual va cauta acest lucru in alta parte, la alte femei, pana o va gasi pe cea cu care se simte cu adevarat bine.

Abia dupa ce femeia a fost pe deplin sincera cu barbatul de langa ea si i-a spus acestuia ca nu are orgasm de fiecare data, va incepe sa se simta bine printre asternuturi. Nu va mai trebui sa se simta presata sa mimeze orgasmul, va fi mai relaxata si se va bucura mai mult de sex. Asadar, cel mai bine este sa te bucuri de partenerul tau, sa te simti bine, sa ai rabdare cu propriul corp si sa gasesti pozitiile sexuale care sa te excite la maxim. Doar asa vei reusi sa nu mai mimezi orgasmul si sa fii cu adevarat satisfacuta de viata ta sexuala.