Care sunt florile de nastere pentru ianuarie? Care sunt semnificatiile lor? De ce aceste flori reprezinta oamenii care s-au nascut in ianuarie? Aflati raspunsurile la aceste intrebari in acest articol.

Ianuarie este o luna importanta pentru ca marcheaza inceputul unui nou an. Oamenii nascuti in aceasta luna sunt onorati sa fie asociati cu garoafa si ghiocelul ca flori de nastere. Se crede ca aceste flori poseda semnificatii si atribute simbolice profunde care pot fi transmise oricui s-a nascut in ianuarie. Vom arunca o privire mai atenta asupra acestor flori frumoase pentru a intampina prima luna a anului. Invatarea simbolismului si a caracteristicilor sale este esentiala pentru ca noi sa incepem sa vorbim limbajul florilor.

Garoafa

Garoafa este o varietate cultivata cu flori duble, mica, dar rezistenta, de flori roz, albe sau rosii, cu frunze gri-verzi. Numele sau stiintific este Dianthus caryophyllus. Dianthus este o combinatie a cuvintelor latine „Dios” care inseamna „zei” si „Anthos”, care inseamna „floare”. Ca atare, garoafa este uneori denumita „Floarea zeilor”. De peste doua mii de ani, aceasta floare a fost cultivata in Marea Mediterana datorita frumusetii, mirosului dulce si capacitatii de a rezista in conditii dificile pentru plante.

Ianuarie este una dintre cele mai reci luni din emisfera nordica. Atunci cand oamenii intampina noul an cu mult spirit si bucurie, florile abia infloresc. Spre deosebire de majoritatea florilor, garoafa mica, dar puternica, prospera in aceasta conditie neprietenoasa. Floarea zeilor simbolizeaza curajul, siguranta si puterea. Cu aceste reprezentari, se cuvine ca garoafa sa fie atribuita ca floare de nastere a primei luni a anului. Vorbiti limba florilor si trimiteti garoafe familiei si prietenilor. A primi garoafa in ianuarie este ca si cum ai primi un dar de curaj si putere care va dura tot anul. Floarea rezistenta caracterizeaza si dragostea si fascinatia, chiar daca semnificatia sa simbolica difera de culoarea sa specifica.

Garoafa vine intr-o multitudine de culori si fiecare semnifica o caracteristica unica. Este o floare incantatoare, cea mai adorata pentru petalele sale ciufulite, parfumul asemanator cuisoarelor si puterea de durata. Gama larga de culori a garoafei include rosu, care simbolizeaza admiratia, prietenia, dragostea si afectiunea. O garoafa roz este un simbol al iubirii nemuritoare a unei mame. Garoafele albe reprezinta sentimente de dragoste pura, fidelitate si noroc. Galbenul simbolizeaza refuzul si dezamagirea. Legenda spune ca garoafele au inflorit la nasterea lui Isus in Betleem. Floarea zeilor este o floare de nastere perfecta pentru cei care s-au nascut in luna ianuarie deoarece simbolizeaza viata si fiecare an este o reinnoire a vietii. In fiecare ianuarie, incepem o noua viata echipata cu speranta, curaj si putere.

Ghiocel

O alta floare de nastere asociata in mod obisnuit cu bebelusii din ianuarie este ghiocelul. Ghioceii sunt cunoscuti pentru asemanarea lor cu zapada care cadea. Aceste flori de zapada infloresc sub forma unui clopot cu sase petale intr-o serie de cercuri. Galanthus nivalis este numele stiintific al acestui bulb peren. Cuvantul „Galanthus” inseamna „floare alba ca laptele” in greaca, iar „nivalis” in latina inseamna „asemanator cu zapada”. Ghioceii sunt plante mici cu flori care cresc doar de la 3 la 4 inci inaltime. In antichitate, floarea este folosita pentru a fi asociata cu mortii, asa cum este frecvent intalnita in cimitire. Astazi, aceste frumuseti devin din ce in ce mai populare datorita florilor lor albe uimitoare, delicate, care prezinta o pata verde distinctiva la varf.

Ghiocelul este o floare de nastere pentru luna ianuarie. Unul dintre motivele acestei asocieri este ca ghioceii sunt cele mai timpurii flori care infloresc in timpul anului. Ca si garoafele, ghioceii se potrivesc ca floarea de nastere a lunii ianuarie, deoarece simbolizeaza renasterea. De asemenea, reprezinta succesul in depasirea incercarilor. Ghiocelul este un reamintire perfecta ca exista o viata grozava in fata si astazi este doar un inceput frumos.

Pe langa renastere, ghiocelul simbolizeaza si puritatea, simpatia si speranta. Puritatea este un simbol care provine din petalele sale albe ca zapada. Se crede ca oamenii care s-au nascut in ianuarie intruchipeaza aceasta semnificatie simbolica a frumosului ghiocel. Cand sunt folositi ca un cadou, ghioceii ar putea transmite sentimentul de simpatie. Este o floare perfecta pentru a consola pe cineva care sufera de durere sau nenorocire. Poate cel mai bun simbolism al acestei flori delicate este speranta. A avea aceasta floare in preajma este ca si cum ai imbratisa credinta puternica ca noul an va aduce lucruri uimitoare si ca totul va fi bine pana la urma.

In acest articol, am discutat despre cele doua flori acceptate in mod obisnuit ca flori de nastere pentru ianuarie – garoafa si ghiocelul. Aceste flori sunt vazute ca un simbol al sperantei si renasterii. Duritatea si rolurile lor de pionieri sunt atat inspirationale, cat si motivationale.