VDU-urile 21:9 ar trebui sa elimine marginile negre din filme si alte videoclipuri. Cu toate acestea, filmele Netflix redate in modul VDU 21:9 includ in continuare bare negre in partea de sus, de jos si in lateral atunci cand sunt in modul ecran complet. Acest lucru se datoreaza faptului ca Netflix isi codifica videoclipurile intr-un raport de aspect de 16:9, ceea ce duce la codificarea marginilor negre in fluxurile de filme in sine.

Iata cateva sfaturi pentru repararea barelor negre din jurul filmelor Netflix, mai precis pentru VDU-uri 21:9.

Cum sa remediati marginile negre pe Netflix

1. Remediati marginile negre cu Windows Tablet Mode

  1. Modul Windows Tablet ofera o rezolutie pentru marginile negre gasite in filmele Netflix. Mai intai, deschideti un film pe Netflix si intrerupeti redarea acestuia.
  2. Apoi, apasati tasta Windows + o tasta rapida pentru a deschide bara laterala afisata.

Faceti clic pe butonul Mod tableta din bara laterala. Reveniti la filmul Netflix, care va include acum un buton de zoom in coltul din dreapta jos. Daca apasati butonul de zoom, filmul va fi extins la ecran complet si va taia marginile negre din jurul lui. Apasati tasta Windows + o tasta rapida si apasati din nou butonul Mod tableta . Acest lucru va dezactiva modul tableta. Redati filmul Netflix.

Retineti ca acest hack nu functioneaza cu mai multe VDU-uri. Optiunea Mod tableta va fi inactiva daca aveti mai multe VDU-uri conectate. Daca aveti mai multe monitoare, va trebui mai intai sa selectati un anumit afisaj.

2. Adaugati raportul de aspect Ultra Widescreen pentru extensia Netflix in Chrome

Exista cateva extensii de browser care pot elimina marginile negre din jurul filmelor Netflix. Ultrawide Display Aspect Ratio pentru Netflix este o extensie Chrome care elimina marginile negre din filmele Netflix cu modurile sale de umplutura cu raportul de aspect. Puteti instala acel plugin facand clic pe butonul + Adaugati la Chrome de pe aceasta pagina web.

Dupa ce ati adaugat extensia la Chrome, incarcati un film Netflix in browserul respectiv. Puteti apasa apoi butonul Ultrawide Display Fill Mode , afisat in instantaneul direct de mai jos. Ca alternativa, apasati tastele – sau = de pe tastatura pentru a comuta in modul acoperire.

3. Adaugati extensia video UltraWide la Chrome

UltraWide Video este o extensie Chrome conceputa pentru a elimina marginile continutului video online redat pe VDU-uri ultrawide. Faceti clic pe butonul + Adaugati in Chrome de pe aceasta pagina pentru a adauga UltraWide Video in browser. Redati un film Netflix si apasati tasta rapida Ctrl + Alt + C a extensiei pentru a elimina marginile negre.

4. Adaugati Black Begone Bars la Chrome

Black Bars Begone este o alta extensie care elimina marginile negre din filmele Netflix redate pe VDU in raport de aspect 21:9. Puteti adauga extensia la Google Chrome de pe aceasta pagina web. Apoi apasati butonul Black Bars Begone din bara de instrumente a browserului pentru a extinde materialul sursa atunci cand vizionati filme Netflix. Va rugam sa retineti ca aceasta extensie functioneaza numai pentru continutul Netflix.

Astfel, puteti scapa de marginile negre din jurul filmelor Netflix trecand la modul tableta in Windows sau adaugand extensii Black Bars Begone, UltraWide Video sau UltraWide Display Aspect Ratio la Google Chrome. Sunt suplimente simple care va permit sa profitati la maximum de afisajul cinematografic al VDU-ului dvs. 21:9 atunci cand redati filme Netflix.