Ma gandeam ce as putea sa mai pregatesc sa duc la casa unui prieten. Ma gandesc la ceva cu cartofi pentru ca oricui ii plac mereu cartofii, atat reci cat si calzi, precum cartofii umpluti cu bacon, hamsii si ou sau cartofi cu bilute de carne, in stil venezuelean. Reteta este reteta clasica de cartof sau cartof copt umplut cu carne.
Prima data cand am gatit cartofi fripti umpluti a fost cu o reteta de la Arguinano. Au iesit atat de delicioase incat le-am repetat de multe ori, atat pentru un eveniment cat si pentru o masa simpla acasa.
De-a lungul timpului am tot modificat reteta si mi-am facut putin mai mult, cu niste condimente aici si ceva varianta acolo.
In orice caz, este o reteta foarte simpla care te poate scapa de necaz cu un invitat surpriza. Toate ingredientele sunt foarte ieftine si, cel putin in casa mea, sunt cele care nu lipsesc niciodata din frigiderul meu.
In ceea ce priveste timpul de prajire a cartofilor, acesta poate varia foarte mult in functie de tipul de cartof si de marimea acestuia. Mi-a luat aproape doua ore sa prajesc 6 cartofi, dar sunt uriasi.
Pentru a da carnii putin mai multa culoare si savoare, adaug mereu rosii prajite. In cazul meu mi-a ramas putin de la prepararea unor spaghete.
Daca nu aveti o rosie naturala, cumparati o rosie prajita de buna calitate, va asigur ca va imbunatati foarte mult rezultatul final.
Prepararea cartofilor umpluti
Daca o marca de cartofi a fost buna pentru dvs., incercati intotdeauna sa cumparati marca respectiva. Un cartof bun va face diferenta intr-o tocana sau in acest caz cartofii nostri umpluti .
- Spalati bine cartofii si intepati-i pe mai multe parti. Le impachetam in hartie argintie.
- Preincalziti cuptorul la 200 ° C cu caldura sus si jos si puneti cartofii la prajire.
- Cartofii vor fi gata cand frigaruia intra si iese fara dificultate cand ii vei intepa (a mea a durat aproape doua ore sa fie gata).
- Cel mai bun lucru la aceasta reteta este ca, desi este putin lung de preparat, partea care dureaza cel mai mult poate fi facuta in avans si gata sa inchei pranzul sau cina in cel mai scurt timp.
- Taiati ceapa in cuburi foarte mici si rumeniti-o. Cand este auriu adaugam carnea si sunca serrano in tacos.
- Se caleste totul pana cand carnea este gata. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga condimentele si rosiile prajite.
- Se amesteca totul timp de doua minute si se rezerva.
Umplutura si prezentarea finala a cartofilor cu carne
- Cand cartofii sunt gata, ii scoatem si scoatem folia. Lasati-le sa se raceasca aproximativ cinci minute.
- Indepartam partea de sus dupa cum puteti vedea in imagine si le golim cu o lingura.
- Vom folosi putin din cartoful pe care l-am scos pentru a-l adauga in tigaie si a-l praji cu restul ingredientelor.
- Umplem cartofii. Mai intai punem niste branza.
- Apoi umplem cu preparatul de carne si cartofi pe care l-am pregatit deja. Aranjati cartofii intr-o tava de copt si acoperiti-i cu branza rasa pentru gratinare.
- Le dam la cuptor in regim de gratinare pana cand branza ia un intreg auriu.
- Scoatem din cuptor si servim fierbinte.
Sfaturi pentru cartofi umpluti deliciosi
- Aceasta reteta, ca aproape toate cele de pe blog, este destul de usoara, sau as zice aruncata, ingredientele sunt 4 elemente de baza ale oricarui frigider, asa ca nu ai nicio scuza.
- Sunt perfecte pentru a insoti preparatele din carne sau ca un singur fel de mancare, dand retetei tale un aspect foarte tentant.
- De asemenea, le puteti acorda dupa bunul plac, le puteti gati cu legumele si carnea preferate, precum sunca fiarta, sparanghel, dovlecel, dovleac, porumb etc…
- Cartoful trebuie sa fie de buna calitate. Cele pe care o sa le folosesc sunt perfecte pentru gratar, le-am incercat deja si sunt perfecte.
- In mod normal cand mergi la cumparaturi iei cartofi de orice fel, iti recomand sa cumperi cartofii specifici pentru mancarea pe care urmeaza sa o pregatesti.
- Poti folosi si cuptorul cu microunde pentru a face cartofii, vei scurta timpul, doar 20 de minute.
- Desi un lucru este un cartof copt la cuptor si altul gatit la microunde, totul depinde de timpul pe care il ai si de dorinta pe care o ai. In orice caz, o alta reteta delicioasa pe care sa o gatesti acasa.