Pompele de dozare sunt concepute pentru a distribui o substanta chimica sau de alta natura printr-un flux de apa, gaz sau abur. Acestea sunt adesea de dimensiuni mici, deoarece pot oferi un flux precis pentru un control maxim. De asemenea, ele trebuie sa permita intotdeauna reglarea debitului. In plus, se spune ca trebuie sa asigure urmatoarele trei aspecte pentru a-si indeplini efectiv obiectivul:

  • Repetabilitate: Trebuie sa va asigurati ca utilizati intotdeauna aceleasi masuratori programate de catre un operator, efectuate intr-o perioada scurta de timp si in aceleasi conditii.

  • Reproductibilitatea: Trebuie sa aiba capacitatea de a da acelasi rezultat, indiferent daca conditiile masuratorilor se modifica.

  • Presiunea volumului: Fiti intotdeauna precis cu volumul de produs pe care il administrati.

De asemenea, pompele de dozare trebuie sa treaca printr-o verificare adecvata, care sa asigure ca acestea sunt rezistente la scurgeri, presiune si substante chimice, deoarece multe pot fi daunatoare pentru sanatate. In prezent, acestea sunt utilizate pentru alimentarea cu fluide in diferite industrii, de la tratarea apelor uzate pana la procesarea alimentelor.

Citeste si: Pompe dozare pentru ape curate, potabile

Ce industrii folosesc pompele de dozare?

Pompele de dozare au diverse aplicatii in industrie. Acestea sunt utilizate in principal pentru injectarea aditivilor chimici, amestecarea proportionala si transferul lichidelor. Principalul motiv pentru utilizarea unei pompe de dozare este faptul ca acestea sunt fiabile, precise si au capacitatea corespunzatoare de a-si adapta debitul. In plus, functiile sale de aspiratie si descarcare pot fi ajustate prin schimbarea vitezei sale, motiv pentru care multe industrii au nevoie de ele pentru operatiunile lor. Mai jos vedem industria principala care utilizeaza pompe de masurare:

Tratarea apei

Pompele de dozare sunt manipulate pentru a aplica cu precizie amestecul chimic corect in sursele de apa municipale si in aplicatiile de apa uzata. Acestea sunt utilizate in aceasta industrie, deoarece sunt fiabile si au o eficienta energetica suficienta. Scopul statiilor de tratare a apei este de a optimiza costurile de productie si control al energiei. Pompele de dozare ofera functiile necesare pentru a se asigura ca acele statiile indeplinesc si depasesc cu succes obiectivele lor.

Pe de alta parte, pompe dozare sunt, de asemenea, utilizate in bazine de inot si spa-uri, deoarece permit pastrarea automata a parametrilor adecvati ai clorului si pH-ului apei. In plus, ea va permite sa mentineti un control al nivelului de substante chimice, pentru a preveni probleme cum ar fi iritarea ochilor sau aparitia mircroorganismelor in piscina.

O pompa de dozare are capacitatea de a distribui diverse fluide, cum ar fi acizi, baze, substante corozive sau lichide, pentru a indeplini cerintele unui proces sau ale unei aplicatii industriale. Este un dispozitiv extrem de esential si benefic, care ajuta la mentinerea controlului deplin al preciziei si volumului fluidelor, pentru a asigura performanta operatiunilor care necesita un sistem de dozare.

Datorita complexitatii unui sistem de dozare, atunci cand alegeti o pompa, este convenabil sa luati in considerare toate nevoile aplicatiei pentru a putea selecta cea care se potriveste cel mai bine. De exemplu, un model va fi ideal doar pentru piscine publice, in timp ce altul se poate utiliza si in mediile casnice.