Cand te casatoresti, s-ar putea sa-ti scrii propriile juraminte sau s-ar putea sa ramai cu ceva care este incercat si adevarat. Oricum, promiti iubirea si sprijinul tau unei alte fiinte umane prin toate circumstantele dificile ale vietii. Dar ce se intampla cand lucrurile merg prost si viata iti face relatia plina de suprize mai putin placute? Cum faci fata si incepi sa te confrunti cu bolile cronice in casatorie?

Ce aduce boala sau ranirea relatiei tale?

Exista diferite boli si rani care pot aparea. A face fata unui brat rupt este mult diferit de a face fata unui diagnostic de cancer. In orice caz, totusi, chiar si cea mai mica incapacitate a unui partener poate schimba semnificativ dinamica relatiei tale.

Dintr-o data, rolurile zilnice cu care te-ai obisnuit sa se schimbe si lucrurile dintre tine si partenerul tau se schimba si ele. Deveniti fie un ingrijitor, fie cel de care aveti grija. In orice caz, acest lucru va poate modifica conexiunea sau perceptia asupra partenerului dvs.

Romantismul ocupa adesea un ban in spate pe masura ce tu si partenerul tau te adaptezi la noile tale roluri. Aceasta schimbare, impreuna cu responsabilitatile modificate, cauzeaza adesea probleme relatiei si fiecarui partener in mod individual.

Schimbarea unei relatii atunci cand se confrunta cu o boala cronica in casatorie poate duce, de asemenea, la probleme emotionale. Depresia nu este neobisnuita si va poate afecta pe amandoi.

Daca crezi ca tu sau partenerul tau esti deprimat, exista resurse pe care le poti apela pentru ajutor. Acest lucru este critic atunci cand efectele devin pe termen lung.

Din pacate, aceste obstacole pot fi greu de trecut si pot duce la provocari mai mari decat doar probleme romantice. Rata divorturilor in randul cuplurilor, in special cuplurile mai tinere, unde un partener se confrunta cu probleme de sanatate, este mult mai mare decat cea a populatiei generale.

Confruntarea cu bolile cronice in casatorie

Deci, ce poti face pentru a-ti proteja relatia si a o mentine sanatoasa, chiar daca unul dintre voi nu este?

Comunicati. Fiecare dintre voi trece prin ceva dificil si unic. Trebuie sa vorbiti despre asta. Intelegerea punctului de vedere al partenerului tau este cruciala. Cand esti implicat in schimbarile cu care te confrunti, devine usor sa uiti cum acele schimbari iti afecteaza partenerul. Discutati despre felul in care va simtiti fiecare poate crea empatie si respect pentru circumstantele celuilalt. Nici unul nu este usor. Si, desi fiecare va confruntati cu momente grele in mod individual, va puteti sprijini unul pe celalalt si sa treceti prin ele impreuna.

Cautati sprijin. Prietenii si familia sunt deosebit de importante in astfel de momente. Acest lucru este adevarat pentru amandoi. Stresul intr-o astfel de perioada poate fi mult de gestionat, iar oamenii carora le pasa de tine pot oferi perspectiva si usurare. Si nu, nu este probabil sa impuneti sau sa profitati sprijinindu-va putin pe ele. Daca sunt oameni carora le pasa de tine, cel mai probabil vor fi fericiti sa fie alaturi de tine. Chiar si doar o conversatie pentru a-ti indeparta mintea la lucruri poate ajuta.

Amintiti-va de iubire. Da, lucrurile sunt diferite si probabil ca sunt dificile. Cu toate acestea, v-ati indragostit si v-ati facut o viata impreuna cu un motiv. Aminteste-ti asta. A-ti angaja viata unei alte persoane este intr-adevar la bine si la rau, in sanatate si in boala. Trebuie sa te tii de vremurile bune pentru a trece peste cele rele. Aminteste-ti si partenerului tau aceste lucruri. Este posibil ca fiecare dintre voi sa se blocheze in circumstantele actuale si sa uite sa priveasca imaginea de ansamblu.

Concluzie

Indiferent de gravitatea problemelor de sanatate – fie ca sunt temporare (speram) sau permanente (in cel mai rau caz) – relatia ta poate supravietui. Cu siguranta, severitatea problemei va afecta dificultatea de a mentine lucrurile impreuna, dar se poate face.

Aminteste-ti ca nu esti singur. Nu numai ca va aveti unul pe celalalt, dar aveti si resurse sub forma familiei si prietenilor vostri. Desigur, exista si profesionistii tai de incredere din domeniul sanatatii care au grija de tine si de sotul tau in vremurile grele. Ele te pot ajuta sa treci peste lucruri. De cele mai multe ori, tot ce trebuie sa faci este sa intrebi.