Desi aceasta postare contine unele discutii si speculatii generate de cartile George RR Martin, de fapt, nu acopera nimic din ceea ce nu sa intamplat deja in serialul TV. Cu toate acestea, daca esti foarte sensibil la spoilere, ar fi bine sa nu citesti in continuare.

In primul rand, deci suntem cu totii pe aceeasi pagina, ati realizat pana acum ca tovarasul lui Dany, Daario, a fost reinterpretat, nu? El era jucat de actorul Ed Skrien si acum este interpretat de actorul olandez Michiel Huisman.

Niciun actor nu seamana insa cu Tyroshi cu barba albastra din carti.

Dar exista un fel de teorie nebuna ca Daario Naharis este de fapt o acoperire pentru un alt personaj pe care l-am intalnit deja. Nu este chiar atat de nebun pe cat pare. Exista o prioritate de carte pentru o deghizare a personajelor. Spre deosebire de emisiune, in carti celalalt insotitor al lui Dany, Ser Barristan Selmy, asteapta foarte mult timp pentru a-si dezvalui identitatea. Trecand pe langa Arstan Whitebeard si ascunzandu-se in spatele unei barbi albe, Selmy ascunde faptul ca a fost cavaler in Debarcaderul Regelui. El a fost demis in mod sumar chiar in momentul in care Cersei l-a arestat pe Ned Stark. Totusi, nu poti ascunde asa ceva intr-o emisiune TV. Orice observator de spectacol cu ​​doi ochi nu va fi pacalit de un pic de par facial.

Asa ca, in emisiune, in loc sa joace escroc lung, Selmy s-a dezvaluit imediat. Asta ne readuce la barba albastra si la Daario. Ar putea sa-si ascunda identitatea pentru a se apropia de Khaleesi? Sigur. De ce nu? Desi ar fi o coincidenta ingrozitor de mare sa ai doi barbati (poate mai multi) in serviciul lui Dany, ascunzandu-si identitatea si intentia. Dany este o marca usoara, dupa ce a crescut in Essos, nu cunoaste un soim din Westerosi de la un ferastrau de mana. Pe de alta parte, tovarasul ei, Ser Jorah, ar trebuirecunosc Westerosi. Cu toate acestea, in carti a fost la fel de pacalit de barbita alba a lui Selmy. Mai important, cine, exact, se preface a fi Daario Naharis? Ei bine, exista o teorie proasta ca Daario este fratele disparut al lui Ned Stark, Benjen, deghizat. Iti amintesti de Benjen din primele episoade ale serialului, nu? El este interpretat de Joseph Mawle si arata asa.

Benjen dispare devreme in prima carte si, desi exista si alte teorii mai populare cu privire la locul in care a fost el in tot acest timp, un lucru cu care toata lumea este de acord este ca nu am auzit ultimul dintre fratele lui Ned. Reprezentantii show-ului l-au reformat pe Daario pentru ca Huisman arata mult mai Starkish?

Presupun ca este posibil. Dupa ce s-au intalnit cu George RR Martin anul trecut, participantii la spectacol Dan Weiss si David Benioff au o idee mai buna despre ceea ce este pregatit pentru seria de carti. Dar nu are prea mult sens sa ne asteptam sa-l cumparam pe Huisman ca Benjen. Reformarea unui personaj la vedere este un lucru. Reformarea unui personaj deghizat? E doar o piscina murdara. In plus, accentul olandez al lui Huisman ar putea trece drept Tyroshi, dar in niciun caz nu il vom cumpara ca accentul nordic in stil Yorkshire, cu care vorbesc Ned, Robb si Jon.

Deci ce crezi? Ed Skrien a fost reformat pentru ca seamana suficient cu Jason Statham pentru a prelua seria Transporter ? Sau a fost reformat pentru ca nu seamana suficient cu un Stark? Am numit aceasta teorie „nebuna” si „crackpot” si, adevarul sa fie spus, este o gluma interioara printre teoreticienii cartilor cu adevarat devotati. (Desi nu este singurul de acest gen.) Cel putin, ideea ca Daario Naharis sa ascunda o agenda alternativa este intriganta. Ar trebui sa-l urmarim indeaproape. Sunt sigur ca si Dany o va face.