Jocurile video complexe, provocatoare și ambițioase au parcurs un drum lung pana sa ajunga ceea ce sunt astazi – și sunt tot mai multe dovezi că beneficiile jocului depășesc cu mult divertismentul. Hai sa descoperim impreuna ce avantaje ofera jocurile video.

JOCURILE VIDEO POT AJUTA OAMENII SĂ DEPĂȘEȘTE DISLEXIA

Unele cercetări indică dificultățile de atenție ca fiind o componentă cheie a dislexiei. Un studiu a arătat că dislexicii și-au îmbunătățit înțelegerea citirii în urma sesiunilor de jocuri grele de acțiune. Motivul, cred cercetătorii, este că jocurile sunt intr-o continuă schimbare ceea ce necesită o concentrare intensă. Pentru a afla care sunt cele mai noi jocuri de pe piata dar si pentru alte produse de care ai nevoie in viata de zi cu zi, viziteaza https://filebox.ro/boxe-portabile.

JOCURILE VIDEO IȚI POT ÎMBUNĂTĂȚI VIZIUNEA

Oamenii de știință au descoperit că jocurile cu moderație îți pot îmbunătăți, de fapt, viziunea. Într-un studiu, jocurile video au fost associate cu o capacitate mai mare de a discerne între diferitele nuanțe de gri. Insa, este foarte important de retinut ca acestea trebuie jucate cu moderatie si nu la nivel obsesiv pentru a te bucura de toate aceste beneficii.

JOCURILE VIDEO VA POT AJUTA SA DEVENITI UN LIDER MAI BUN

Cercetatorii au observat că jucătorii pot afișa o motivație corelată în obiectivele lor de carieră în lumea reală. Improvizatul într-un joc se poate traduce și prin a fi mai rapid in a lua decizii corecte atunci când apare o criză la birou.

JOCURILE VIDEO ITI TREZESC INTERESUL PENTRU ISTORIE

Multe jocuri folosesc evenimente istorice reale pentru a-și conduce poveștile. Potrivit cercetătorilor, acele personaje și locuri pot stârni interesul copilului de a descoperi mai multe despre cultura în care sunt cufundați. Părinții care au obținut cărți, hărți și alte resurse legate de jocuri au raportat că copiii lor sunt mai implicați în învățare, ceea ce poate duce la o apreciere de-a lungul vieții pentru istorie. Intra pe prefectura-ct.ro pentru a afla care sunt ultimele tendinte in materie de gaming.

JOCURILE VIDEO POT FACE COPII MAI ACTIVI

În timp ce unele jocuri promovează un nivel de interacțiune pentru întregul corp, chiar și cele care necesită un simplu controler portabil pot duce la activitate fizică. Jocurile sportive care implică baschet, tenis sau chiar skateboarding pot determina copiii să exerseze aceleași abilități în aer liber.

JOCURILE VIDEO POT ÎNCETINI PROCESUL DE ÎMBĂTRÂNIRE

Așa-numitele „jocuri ale creierului” care implică rezolvarea problemelor, memorie și componente de puzzle s-au dovedit a avea un beneficiu pozitiv asupra jucătorilor mai în vârstă. Într-un studiu, doar 10 ore de joacă au dus la creșterea funcționării cognitive la participanții de peste 50 de ani – îmbunătățire care a durat câțiva ani.

JOCURILE VIDEO POT AJUTA LA USURAREA DURERII

Este obișnuit să încercăm să ne distragem atenția de la durere acordând atenție la altceva sau concentrându-ne pe alte mecanisme ale corpului, dar acesta nu este singurul motiv pentru care jocurile sunt o rețetă bună după accidentare. Jocul poate produce de fapt un răspuns analgezic (de ucidere a durerii) în sistemele noastre corticale superioare. Cu cât sunt mai imersive, cu atât mai bine – motiv pentru care sistemele de realitate virtuală în așteptare pot fi într-o zi la fel de răspândite în spitale ca și dezinfectantul pentru mâini. Afla mai multe despre beneficiile jocurilor video accesand mediafax.ro.