Este o intrebare pe care ne-o punem multi dintre noi, insa importanta sexului variaza de la o relatie la alta. Si motivul este simplu: deoarece fiecare relatie este altfel, persoanele implicate au alte obiective, isi doresc poate altceva. Discutand cu mai multe persoane am observat ca sexul bun si de calitate poate sustine o relatie mult timp, si in acest caz, sexul este foarte important.

Exista cupluri care spun ca sexul este important in proportie de 90%, si ca fara sex nu poti avea o relatie implinita. Facand un mic calcul, am observat ca restul de 10% este dat de comunicare, intelegere, respect si iubire. Atat de multe in doar 10%? Mi se pare putin nedrept, mai ales ca se tot pune accent pe comunicarea intr-o relatie, si nu pe sex. Fara comunicare nu exista sex de calitate, nu exista acea satisfactie si implinire ca femeie. Si ma refer aici mai mult la femei, deoarece barbatii sunt cei care considera sexul mai important decat femeile.

Natura genetica a barbatilor ii face pe acestia sa isi doreasca o partenera cat mai satisfacuta si implinita mai ales din punct de vedere sexual. Asa le confirmam barbatilor ca ei sunt cei mai buni, cei mai virili si singurii barbati potriviti pentru noi. Daca barbatii pun accent mai mult pe sex, noi femeile vrem dragoste. Si da, aici ma refer la pasiune, lumanari, romantisme, soapte frumoase la ureche, gesturi tandre si secvente parca scoase din cel mai romantic film. Barbatii isi doresc mai mult femei foarte sexy, care sa ii excite doar cu privirea, care sa le indeplineasca orice fantezie si care sa fie doar a lor. De aici diferenta de opinii de la o femeie la un barbat.

Sexul intr-o relatie este foarte important deoarece poate suda relatia dintre parteneri, ii poate scapa pe acestia de inhibitii sau monotonie. Insa ce te faci cand relatia ta se bazeaza doar pe sex? Cand tot ce te leaga de persoana respectiva este doar sexul? Trebuie in primul rand sa constientizezi ca o relatie bazata exclusiv pe sex nu poate duce mai departe, nu pot interveni sentimente adevarate intre voi, nu poate exista iubire. Cel mult va placeti unul pe altul, sexul este minunat si de aceea va este greu sa renuntati la celalalt, insa relatia nu are viitor.

In cazul cuplurilor mai vechi intervine monotonia, plictiseala de partener, dorinta de a experimenta ceva nou sau pur si simplu disparitia dorintei sexuale. Ajungi astfel intr-un moment de cumpana al relatiei voastre deoarece sexul nu mai e cum era inainte, si oricat ai incercat sa schimbi ceva observi ca nu se poate. Vei deveni frustrata, nu vei intelege de ce nu mai puteti fi ca la inceput, de ce sexul nu mai e asa minunat sau de ce se intampla atat de rar. Poate comunicarea dintre voi nu mai exista, poate s-a intamplat recent ceva care v-a dat peste cap (poate vreo infidelitate din partea ta sau a partenerului), poate sentimentele s-au schimbat. Orice motiv ai avea situatia trebuie rezolvata repede pentru a nu pierde relatia.

Daca la inceputul relatiei sexul este foarte important, o data cu trecere timpului, atractia sexuala dintre parteneri scade, ea fiind inlocuita de intelegere, comunicare si respect reciproc. De aceea, atunci cand intrebi un cuplu tanar importanta sexului iti va raspunde ca este cel mai important lucru dintr-o relatie. In acelasi timp, persoanele mai mature, trecute de 30 de ani si cu o relatie stabila vor afirma ca sexul nu mai este atat de important, ci este mai mult o dovada de iubire fata de celalalt.

Asadar, cat de important este sexul? Nimeni nu iti poate raspunde cu exactitate la aceasta intrebare, iar parerea mea personala este ca sexul poate influenta in proportie de 50% o relatie. Comunicarea, respectul, sentimentele de iubire si intelegerea sunt si ele importante, iar fara acestea nu am avea o relatie. Sexul este doar o manifestare a sentimentelor si poate aduce mai aproape doua persoane care deja nutresc sentimente de iubire unul fata de celalalt.