Pizza este acum unul dintre cele mai populare alimente din lume, atat de mult incat in ​​fiecare colt al globului exista cel putin o pizzerie. Secretul ei consta in prepararea ei, iar aceasta priveste atat aluatul, cat si umpluturile. Dar asta nu este tot. 

Pentru a obtine o pizza demna de acest nume, trebuie sa te gandesti si la gatit. Desi iti poti gati pizza folosind un cuptoare pizza profesionale electrice sau pe gaz, dar si cuptorul pentru pizza pe lemne are avantaje enorme.

Exista o serie de motive pentru care alegerea de a folosi un cuptor de pizza profesional fata de alte alternative este cea mai buna idee. Te intrebi ce tip de cuptor ar trebui sa alegi? Vrei sa stii care sunt avantajele unui cuptor de pizza profesional? Cum il utilizezi? De ce este mai bine pentru tine si pentru clientii restaurantului tau? Atunci ai ajuns la locul potrivit. Toate acestea le vom vedea impreuna in acest articol. 

1. Eficienta

Primul motiv este ca sunt capabile sa gateasca pizza mult mai repede. Cea mai buna temperatura pentru a gati o pizza buna este intre 300 si 500 de grade Celsius, o temperatura atat de ridicata incat nu poate fi stapanita corespunzator de niciun alt tip de cuptor. 

Cu un cuptor profesionist, esti sigur ca ai temperatura perfecta, astfel incat sa nu ratezi niciodata gatirea pizzei. Un mare plus pentru un bucatar sa stie ca fiecare pizza care iese din bucatarie este absolut perfecta. In unele cazuri (cuptoare pana la 500 grade), o pizza intreaga poate fi gatita si gata de mancare in doar un minut, ceea ce, evident, are multe avantaje pentru restaurante.

2. Viata mai lunga

Al doilea motiv este ca aceste cuptoare profesionale pentru pizza au o durata de viata mai lunga decat majoritatea celorlalte tipuri de cuptoare pentru pizza. Tehnologia simpla a unui cuptor de pizza profesional garanteaza o durata lunga de viata, cu conditia sa fie curatat si intretinut corespunzator. 

Prin urmare, trebuie sa investesti la inceput, dar odata achizitionat, nu mai trebuie sa iti faci griji cu privire la schimbarea cuptorului la fiecare sase luni, de exemplu. Ai grija de cuptorul tau si va fi cu tine ani de zile.

3. Nu e facut doar pentru pizza

Al treilea motiv este ca aceste cuptoare pot gati altceva decat pizza, ceea ce permite unei companii sa ofere si fripturi, fructe de mare si placinte coapte. Pentru ca intr-adevar, si chiar daca cuptorul este conceput pentru a gati pizza la baza, poti prepara ce vrei in el. 

De ce sa nu coci paine, placinte, clatite, gratinate sau orice alt fel de mancare? Acesta este marele avantaj al unui cuptor de pizza profesional, faci ce vrei cu el. Asadar, profita de el in bucatarie si mai presus de toate: lasa-ti clientii sa beneficieze de el.

Suntem siguri ca aceste trei avantaje te vor fi convins de aspectul practic si eficient al cuptoarelor profesionale pentru pizza. Dar asta nu este tot. De asemenea, putem spune despre usurinta intretinerii, caracterul practic sau usurinta lor in utilizare. Acum depinde de tine ce alegi.