In zilele noastre tot mai multe persoane au inlocuit apa cu sucurile. Nu ar fi un lucru deloc rau daca sucurile de care vorbim ar fi naturale, insa, din pacate, sucurile pe care majoritatea persoanelor le aleg pentru a-si potoli setea sunt carbogazoase, iar cel mai cumparat este bine-cunoscuta Coca-Cola.

Sunt sigura ca toti cunosc avantajele consumului a cel putin 2 litri de apa pe zi, precum: band de la 8 la 10 pahare de apa pe zi, se pot calma semnificativ durerile de spate si cele articulare la 80% din persoanele care le au, lipsa apei este prima cauza a oboselii din timpul zilei, daca bem cel putin 5 pahare de apa pe zi,se  scade cu 45% riscul de a face cancer de colon, cu 79% riscul de a face cancer la san si cu 59% posibilitatea de a face cancer de vagin. Se pare ca beneficiile apei sunt multiple, in timp ce consumul de Coca-Cola produce numai pagube. Iata un top 10 al acestora:

1. Cu Coca-Cola putem face curat la locul accidentului

In multe state din SUA, angajatii de la directia de drumuri pastreaza mereu 10 litri de Coca-Cola pentru a elimina sangele de pe sosele din urma unui accident rutier.

2. Acidul citric din Coca-Cola curata portelanul

Pentru a curata closetul este de ajuns sa se toarne continutul unei cutii de Coca-Cola si se lasa timp de 30 de minute, apoi se da drumul la apa.

3.  Consumul de Coca-Cola mareste riscul aparitiei osteoporozei

Acidul fosforic este ingredientul activ din Coca-Cola, al carui pH este de 2.8, suficient pentru a dizolva un cui in 4 zile. Acidul fosforic este foarte daunator pentru calciul din oase si reprezinta principala cauza care poate duce la aparitia osteoporozei.

4.  Coca-Cola provoaca dependenta

Bautura Coca-Cola contine si gaz carbonic care, dupa AMEDEC, reprezinta un ingredient care provoaca viciu psihologic.

5. Atentie la cofeina!

Coca-Cola mai contine si cofeina care, consumata in cantitati mari(de la 400 la 600 mg), poate provoca insomnie, tahicardie, dureri de cap ai chiar stari de neliniste. O cutie de Cola contine aproximativ 50 mg de cofeina.

6. Deficienta de vitamina B6

Cola contine si un aditiv numit e-150, asociat cu deficienta de vitamina B6, care este importanta pentru asimilarea proteinelor de catre organism si pentru a avea un sange sanatos, lipsa acestei vitamine putand duce la anemie, depresie si confuzie.

7. Coca-Cola ingrasa!

Zaharurile pe care le contine aceasta bautura si care nu pot fi digerate de catre organism, se transforma in grasime, ducand la supragreutate corporala si chiar la obezitate.

8. Consumul excesiv de Coca-Cola duce la apritia cariilor

De asemenea, aceste zaharuri dizolva incetul cu incetul smaltul dintilor slabindu-i si producand carii.

9. Mai e doar un pas pana la diabet

Odinioara diabetul se intalnea numai la adulti, insa in ultimul timp s-a observat  o crestere a cazurilor acestei boli la copii si adolescenti cu exces de greutate. Diabetul este o boala care afecteaza in special ochii, rinichii, picioarele si inima.

10.Coca-Cola Light nu rezolva problema

Exista studii stiintifice care arata ca, consumul inlocuitorilor de zahar sau zaharul sintetic (cel care se gaseste in Coca-Cola Light) in cantitati mari provoaca leziuni cerebrale, pierderi de memorie si confuzie mentala. Substanta care cauzeaza aceste afectiuni se numeste aspartam , iar cercetatorii sustin ca ar putea duce la dezvoltarea bolii Alzheimer.

Sper ca acest articol sa va dea de gandit inainte sa alegeti bautura care va potoleste setea. Deci ce  ziceti: apa sau Coca-Cola?