Sunt din ce in ce mai multi adepti ai practicii yoga in tara noastra. Poate ca nu stiti inca ca exista un tip de yoga pentru fiecare persoana. Aceste practici pot fi mai mult sau mai putin active sau complet pasive, dar toate urmaresc acelasi lucru: unirea corpului si a mintii prin respiratie.

Noua provocare este sa descoperi ce tip de yoga se potriveste fiecarei persoane in functie de caracteristicile sau nevoile sale. Momentul pe care il traiesti si de ce au nevoie corpul si mintea ta in fiecare moment pentru a-si gasi echilibrul va fi ceea ce te ajuta sa optezi pentru una sau alta. Pentru a va prezenta lumea larga a yoghinilor, va vom spune care dintre ei vor stabili tendinta in acest an, dar sunt multe altele.

Aeroyoga

Aceasta disciplina, perfecta pentru tot felul de oameni care doresc sa aiba o experienta diferita, deschizand noi posibilitati in practica lor sportiva, este un amestec de yoga si gimnastica acrobatica care este adepta, printre alte chipuri cunoscute, a actritei Gwyneth. Paltrow.

Pentru a-l realiza, se foloseste un leagan format din tesaturi suspendate care permite efectuarea de yoga clasica si posturi inversate, dar complet suspendate in aer. Pentru cei care cauta o disciplina care sa-i ajute sa se puna in forma, yoga aeriana in aer liber care se preda la hotelul Royal Hideaway Sancti Petri este un pas inainte fata de metoda clasica deoarece va permite sa desfasurati pozitii care ar fi imposibil de fezabil si imposibil pe teren.a executa.

Aceasta practica lucreaza abdomenul, combate celulita si flacciditatea , elimina durerile de spate, intinde coloana vertebrala, decomprima vertebrele, tonifica muschii si ajuta la definirea siluetei deoarece corpul capata flexibilitate. Pe scurt, intinereste (corp si suflet) si este un instrument de detoxifiere fizica si emotionala. Hotelul isi propune sa desfasoare aceasta activitate in aer liber si cu vedere la mare, intrucat mediul inconjurator va spori semnificativ senzatia de relaxare si bunastare.

„Prin practica yoga aeriana ne vom conecta cu pamantul si cu mintea, garantand relaxare absoluta si reducand nivelul de stres, pe langa tonifierea corpului, castigarea de elasticitate, imbunatatirea rutinelor posturale , favorizarea circulatiei sanguine si cresterea noastra. rezistenta. Daca vrei sa o exersezi in Sevilla, au cursuri la Kinema Yoga unde folosesc leaganele din stofa.

Sup yoga

Devine din ce in ce mai obisnuit sa vorbim despre noi discipline sportive care sunt adesea combinarea diferitelor sporturi intr-unul singur . Este cazul Sup Yoga, foarte la moda in California, unde covorasul clasic este schimbat pentru placa de surf.

Aceasta varianta de yoga este super benefica daca indraznesti sa o incerci, deoarece vei profita de ambele activitati, facand un antrenament complet pentru nucleu, partea superioara si inferiora a corpului , imbunatatind in acelasi timp echilibrul, coordonarea si rezistenta. In plus, prin adaugarea tabelului ii mai dam o componenta care ne ajuta sa fim concentrati pe ceea ce facem si sa descoperim si sa imbunatatim dezechilibrele din corpul nostru.

Acest nou mod de a practica yoga se realizeaza si pe o placa mai lata decat cele folosite pentru surfing si cu o flotabilitate mai mare, permitand un echilibru mai mare pentru dezvoltarea posturilor Hatha Yoga. Obiectivul este ca miscarea apei sa se alature miscarilor fiecaruia, incercand sa echilibreze si sa se simta parte a apei.

Bikram Yoga

Bikram Yoga este o varianta a Yoga traditionala . Aceasta modalitate de Yoga care ordoneaza in succesiune o serie de posturi Yoga si exercitii de respiratie care a fost structurata initial de Bikram Choudhury. Tehnica consta intr-o combinatie de posturi care inglobeaza beneficiile diferitelor tipuri de Yoga, obtinand un corp sanatos prin practica sa, precum si obtinerea pacii interioare si a fericirii personale.

Este o serie de 26 de posturi din cele 84 de posturi clasice ale Hatha Yoga de catre Patanjali (considerat parintele Yoga in urma cu 4.700 de ani). Bikram Yoga este o sesiune de 90 de minute la 40° , in care sunt dezvoltate 26 de posturi (asane) si doua exercitii de respiratie (pranayama), potrivite pentru toate varstele si nivelurile de abilitati. Bikram Yoga se mai numeste si Hot Yoga sau Yoga cu caldura datorita cerintei de a fi efectuate la temperatura mentionata mai sus.

Aceste 26 de pozitii misca sistematic sange proaspat, oxigenat in tot corpul. Sunt lucrate toate organele, glandele, tendoanele, ligamentele, oasele, toate celulele corpului, emotiile, mintea si spiritul.

Camera in care se practica este pregatita sa ajunga la 40 de grade de caldura si intre 40-50% umiditate, ideala pentru incalzirea muschilor . Caldura ne ajuta corpul sa arda grasimile mai eficient, redistribuindu-le peste structura musculara. Daca ai kilograme in exces, este normal sa slabesti cativa centimetri intr-un timp scurt. 

Vinyasa Flow Yoga

Daca esti o persoana activa si cauti sa fii in forma, Hatha Yoga este cu siguranta treaba ta, din care diferite scoli se refera la diferiti profesori, precum Vinyasa. Este o yoga foarte dinamica care leaga posturi sau asane intr-un mod fluid , intotdeauna marcata de respiratie si combinand stand in picioare, sezut, culcat si inversat.

Este o yoga perfecta pentru a intra in forma deoarece lucreaza cu greutatea corporala si echilibrul, este destul de solicitanta, necesita concentrare si favorizeaza munca aerobica. In cadrul vinyasa exista multe varietati, printre care Vinyasa Flow se remarca: «o yoga dinamica in care nu vei ramane mult timp intr-o pozitie, ci mai degraba te muti de la una la alta intr-un mod mai fluid si mai coordonat. fel cu respiratia, ca un dans ”.

Fata de yoga

Ce se intampla daca iti transferi pe fata tot ce stii despre yoga? Urmatorul pas pentru fiecare yoghin este sa mearga la Face Gym sau Facial Yoga. In ciuda faptului ca sunt uitati in mare masura, muschii fetei trebuie, de asemenea, sa fie exerciti pentru a-si mentine fermitatea naturala si

Aceasta noua tehnica de ingrijire a pielii apara beneficiile exercitiilor fizice si ale masajelor decongestionante ca rutina necesara pentru intarirea fetei. Adeptii sai sustin ca miscarea anumitor parti ale fetei imbunatateste elasticitatea muschilor si favorizeaza circulatia . „Yoga faciala este o combinatie de exercitii pentru tonifierea muschilor faciali, masaje drenante, reflexoterapie faciala, masaje cu jad si concentrare asupra respiratiei”.