Exista obstacole pe care trebuie sa le eliminati pentru a creste cu adevarat ca fiinta umana?

Aceasta este o intrebare pe care mi-am pus-o de multa vreme. Pentru ca vad atat de multi oameni care inca traiesc sub potentialul lor. Si cel mai important este ca NU sunt multumiti de asta.

Daca ar fi fericiti, ar fi bine, nu ar exista niciun motiv real pentru a face dezvoltare personala.

Dar observ frustrarea si deznadejdea multora pentru ca pur si simplu nu stiu cum sa se schimbe.

Si chiar daca esti multumit de viata ta, tot cred ca este o idee buna sa devii constient de ce pasi pot ajuta sa faci viata de zi cu zi sa se simta mai fara efort.

Deci, ce face diferenta in viata oamenilor cand o persoana creste in mod activ si alta traieste intr-o disperare linistita?

Ce trebuie sa facem pentru a creste?

Care este primul pas?

Am identificat personal trei pasi fundamentali care va pot ajuta cu adevarat dezvoltarea personala:

1. Acceptarea Ce este

Acceptarea este una dintre aceste necesitati. Pentru ca atata timp cat nu accepti realitatea vietii tale, traiesti, din pacate, in negare.

Nu vezi lucrurile clar si nu esti in acord cu adevarul. Acest lucru face sa fie foarte greu de schimbat. In primul rand pentru ca nu lucrezi la o reprezentare corecta a realitatii si in al doilea rand pentru ca rationalizezi.

Rationalizezi situatia ca fiind mai buna asa cum este cu adevarat. Acest lucru face mai dificila dezvoltarea motivatiei necesare pentru a imbunatati. De asemenea, este mai putin probabil sa se foloseasca durerea din situatia actuala ca forta motrice pentru schimbare.

Asa ca a-ti spune adevarul, chiar daca te face sa te simti nelinistit, este un mare pas inainte. Creeaza constientizarea unei probleme si iesi din ignoranta, care este intotdeauna primul lucru pentru a face ceva mai bun.

2. Dorinta ta de a te schimba

Pentru a-ti creste si imbunatati viata, trebuie sa fii dispus sa te schimbi in bine.

Fara aceasta vointa poti avea cele mai bune sfaturi, cei mai buni prieteni, antrenor, program, orice… nimic nu te va ajuta cu adevarat pentru ca in adancul tu rezisti. Deci este necesar sa spui „da” pentru a schimba.

Si stii ce va face mai usor? Este sa stii ca mergi spre o schimbare POZITIVA. Va fi mai bine. Se va simti mai bine.

Va veti bucura de rezultatul final. Imediat ce crezi asta, schimbarea devine un lucru pozitiv. Veti saluta schimbarea si asteptati cu nerabdare sa va schimbati in mod activ.

Acesti doi pasi au fost de fapt o incalzire. Cred ca adevaratul prim pas al cresterii personale este sa realizezi ca…

3. Sunteti responsabil

Esti responsabil pentru tot ce se intampla in viata ta. Situatia actuala in care va aflati este asa cum este din cauza deciziilor trecute pe care le-ati luat – sau nu le-ati luat.

Viata ta este responsabilitatea ta, nimeni altcineva nu o poate trai pentru tine. Iluzia ca oricine altcineva sau orice altceva este responsabil pentru rezultatele pe care le ai in viata ta este problema.

Desigur, stiu ca exista evenimente care iti vor influenta viata, care nu sunt in controlul tau. Deci ceea ce am spus este un pic exagerat. Dar nu acesta este ideea aici.

Ideea este ca asumarea intregii responsabilitati pentru viata ta este trecerea ta la putere. Iti iei controlul si puterea inapoi si, facand asta, stii ca nimeni altul decat tine nu este responsabil pentru fericirea ta.

Trebuie sa se cufunde si apoi nu mai privesti spre lumea exterioara pentru aprobare sau directie. Vei gasi asta in tine. Si de la aceasta realizare incolo vei creste mult mai repede. Din punctul meu de vedere, asumarea responsabilitatii 100% este primul si cel mai puternic pas in dezvoltarea personala.

Deci, cu acest proces in 3 pasi, aveti o baza foarte puternica pentru a initia o schimbare pozitiva pentru dvs. Stiu ca uneori nu este atat de usor, dar urmarirea activa a dezvoltarii personale va fi incredibil de plina de satisfactii.

Am invatat singur ca lucrul important este sa crezi mereu in capacitatea ta de a crea un viitor luminos. Cu alte cuvinte, sa ai o perspectiva pozitiva asupra vietii.

Si ce poate fi mai bun decat sa lucrezi pentru a te imbunatati? Pentru ca cea mai buna investitie pe care ai putea-o face vreodata este investitia in tine.