„Kokedama”: Atingerea naturii de care avea nevoie casa ta vine din Japonia si este o tehnica de cultivare a plantelor tradusa ca „minge de muschi” care necesita putina ingrijire, dar care va oferi casei tale o nota pe care o vei iubi si pe care, in plus, o poti face singur.

Japonia este o sursa constanta de inspiratie. Tendintele care vin la noi din tara Soarelui Rasare sunt fascinante pentru ca in Occident sunt percepute ca exotice , iar sectoare precum moda sau gastronomia au ajuns sa se indrageasca de influente japoneze. Japonezul este una dintre cele mai vechi culturi si incetul cu incetul se extinde in intreaga lume datorita bogatiei sale . Si daca exista un sector in care Japonia este mai prezenta ca niciodata de cativa ani, acesta este decorarea .

Liniile simple si minimalismul decorului japonez au exercitat o mare atractie in randul decoratorilor din intreaga lume si nu este neobisnuit sa gasim case intregi in cele mai importante reviste care urmeaza linia stilului japonez, marcata fundamental de simplitatea stilului japonez. forme..

Spatii deschise si tonuri deschise care favorizeaza mediile luminoase si fac din locuinta un paradis de pace si liniste. Futonurile, ecranele sau panourile transformate in perdele sunt doar cateva dintre elementele care fac deja parte din multe case din orice colt si care arata gustul pentru stilul japonez.

Una dintre tendintele pe care poate nu le cunoasteti inca, dar care are un impact puternic in ceea ce priveste decorarea interioara este asa-numita kokedama, o tehnica de cultivare a plantelor cu care vei pune o nota de verde in casa ta si care este foarte aratator.si usor de intretinut .

Traducerea sa literala: „minge de muschi”

Practic, o kokedama este o planta crescuta pe o minge de muschi si substrat, dar fara ghiveci . O tehnica foarte veche care se traduce literalmente prin „minge de muschi” si care are de-a face cu cultivarea bonsaiului, in masura in care ambele folosesc o mica portiune de pamant, desi in cazul kokedama este nevoie de mai putina ingrijire, Din acest motiv, daca vrei sa incorporezi elemente ale naturii in casa ta, dar nu ai timp, poate fi cea mai buna optiune pentru a nu renunta la atmosfera confortabila pe care o ofera plantele .

Pe langa faptul ca sunt foarte originale datorita formei rotunjite, in general, kokedamas atarna de tavan de obicei, asa ca vei obtine si un element decorativ foarte interesant pentru un colt, in sufragerie de exemplu, caruia vrei sa-i dai un aspect deosebit. farmec.

Procesul de a face kokedama -care poate fi achizitionat si din magazine- este destul de simplu, deoarece trebuie sa amestecati doar trei parti de turba cu una de substrat de argila, amestec pe care trebuie sa-l umeziti pentru a forma bila . Cand este gata, trebuie pur si simplu sa faci o gaura si sa pui inauntru planta aleasa. Dupa aceea, mingea este acoperita cu muschi si atat. Pentru a agata, este necesar doar sa puneti kokedama intr-o plasa si sa o puneti pe tavan. Incercati mai multe etaje si inaltimi diferite pentru a obtine un efect vizual mai izbitor si veti obtine un spatiu care nu va trece neobservat.

Cele mai bune plante de apartament

Lucrul bun la aceasta tehnica este ca aproape orice tip de planta poate fi folosit. Cu toate acestea, se recomanda folosirea plantelor de interior, deoarece, desi are nevoie de lumina, nu este potrivit ca aceasta sa cada direct pe minge , pentru ca muschiul sa nu se usuce.

Pentru a mentine mingea umeda si a mentine kokedama, este suficient sa o scufundati in apa si sa o scurgeti o data la doua saptamani iarna si o data sau de doua ori pe saptamana vara , asa ca ingrijirea este minima. Acum ca folosim incalzirea, care usuca mediul inconjurator, mingea poate fi pulverizata din cand in cand pentru ca planta aleasa sa fie intretinuta.