Ingrediente:

– 2 kg cartofi;

– 4 morcovi;

– 150 g soia granule;

– 4 cepe mari;

– 1 catel de usturoi;

– Ulei;

– Sare;

– 2 linguri margarina;

– 1 legatura marar;

– sos de rosii;

– 3 linguri faina.

Cartofii se curata, se spala si se fierb. Se prepara un piure peste care se pun morcovii dati prin razatoare, margarina si sarea. Ceapa se caleste in ulei incins peste care se adauga soia, o cana cu apa si mararul tocat marunt si se amesteca pana cand se umfla soia.

Tava pentru cuptor o vom unge cu ulei si tapetam cu faina sau pesmet (se poate folosi si hartie de copt). Se pune un strat de piure, apoi umplutura cu soia. Usturoiul zdrobit se caleste putin intr-o lingura de ulei, se adauga ½ de lingura de faina si se stinge cu apa calda, 200 ml. se da in clocot si se pune peste musacaua din tava. Se da tava la cuptor 30 minute pana cand se rumeneste. Se serveste cu sos de rosii.