Miresele nu au avut din totdeauna buchete de flori pentru a le arunca tinerelor fete in timpul ceremoniei. In Grecia si Roma antica, miresele purtau o ghirlanda in par in schimbul buchetului. Aceasta nu era realizata din flori, ci din ierburi puternic mirositoare.

Aroma lor era menita sa tina spiritele rele potolite dar si pentru a proteja mireasa intr-o zi atat de speciala. Ghirlanda s-a transformat intr-un buchet pe care mireasa sa il poarte in timp ce mergea spre altar. Multe dintre acele buchete contineau, inca, ierburi puternic mirositoare, precum mararul. De fapt, mararul din buchetul miresei era consumat de mireasa si mire, precum si de invitati, in timpul receptiei, deoarece se presupunea ca mararul creste apetitul sexual.

La inceputul secolului XX, s-a adoptat un alt gen de buchet, mai mare si elaborat. Buchetele mireselor contineau panglici, funde, fiind atat de mari incat atingeau pamantul. Astfel, in prima jumatate a secolului XX., floraresele au inceput sa creeze modele tot mai interesante de buchete. Celebritatile de la Hollywood au socat adesea cu modele de buchete de mireasa speciale, devenind astfel un trend si pentru miresele obisnuite.

Atunci cand alegi forma si designul buchetului de mireasa, rochia de mireasa trebuie sa fie cel mai important factor. Cu cat rochia de mireasa este mai moderna si mai simpla cu atat buchetul trebuie sa fie mai simplu. Iata mai jos cateva idei care ar  trebui sa te ajute in alegerea buchetului de mireasa potrivit: 

 Alege flori care sunt mai luminoase sau mai intunecate decat rochia de mireasa pentru a crea un contrast  Buchetul nasei si al domnisoarelor de onoare trebuie sa fie diferit de de cel am miresei  Alege alte flori pentru buchetul nasei decat cel pentru buchetul miresei  In functie de florile din care este realizat buchetul de mireasa, pastreaza paleta de culori si flori la toate celelalte: buchet nasa, lumanari, aranjamente pentru sala de nunta, aranjamente pentru biserica, cocarde, aranjamente prezidiu, etc. 

Astazi vom vorbi despre buchete de mireasa si va vom oferi cateva idei pentru buchete de mireasa vara. In ciuda faptului ca Hollywoodul ne aduce in filmele sale traditia americana de a arunca buchetul de mireasa , nu este un obicei in aceste parti, desi se pare ca incepe sa fie implementat. Oricum, aceste sfaturi functioneaza la fel, indiferent daca este aruncat sau nu.

Pentru inceput, vom da cateva sfaturi despre buchetele care vor rezista mai bine la caldura, idei pentru buchete de mireasa vara, deoarece odata cu caldura din aceasta perioada a anului, poate aparea ca ne vom gasi cu un buchet urat sau rasfatat, ceva asta cu siguranta nu va fi pe placul miresei, in ziua ei.

Si pentru ca vara este sezonul nuntilor, ti-am pregatit cateva idei de buchete de mireasa inspirate de florile de vara:

1. Buchet din flori de lavanda si musetel pentru o mireasa delicata

2. Buchet din floarea-soarelui pentru o mireasa puternica

3. Buchet din lalele burgundy pentru o mireasa diafana

4. Buchet din tradafiri si hortensii pentru o mireasa eleganta

5. Buchet din minirosa pentru o mireasa romantica

Pentru mai multa inspiratie in ziua nuntii, floridelux.ro iti sta la dispozitie cu multe alte idei si propuneri pentru buchetul de mireasa, precum si alte aranjamente florele, plus ca ai posibilitatea sa-ti creezi propriul buchet personalizat.