Astazi exista un numar mare de servicii muzicale online care pot fi accesate atat de pe computer, cat si de pe platforma mobila. Spotify, insa, iese in evidenta mai presus de toate pentru ca ofera o experienta de utilizator extrem de personalizabila, pe langa faptul ca este un serviciu bogat in caracteristici si functii. De fapt, Spotify va permite deja sa creati liste de redare in functie de starea dvs. de spirit, puteti chiar sa descarcati muzica pentru ascultare offline, sa va creati propriile liste de redare cu melodiile preferate si multe altele. Dar nu inseamna ca este singura platforma existenta si ca nu exista alternative la Spotify care sa iti ofere servicii similare.

Avantajele si dezavantajele Spotify

Inainte de a prezenta alternativele la Spotify care exista. Vom vedea avantajele si dezavantajele care merita luate in considerare inainte de a opta pentru acest serviciu sau pentru orice alt serviciu de streaming muzical. Una dintre principalele caracteristici ale Spotify este ca functioneaza si ca o retea sociala in care ne putem adauga prietenii si chiar sa le impartasim muzica, sa cunoastem artistii lor preferati si ce asculta acestia. Aceste caracteristici sociale nu sunt oferite de toate alternativele la Spotify, deci este un factor important de luat in considerare. In prezent puteti accesa serviciul printr-un cont gratuit, cu publicitate si cu un cont Premium, fara publicitate, care in acest caz costa 9,99 USD pe luna. Majoritatea alternativelor la Spotify au acelasi model de afaceri, pe de o parte o versiune gratuita, iar pe de alta parte o versiune Premium cu plata.

Printre avantajele Spotify pe care le scoatem in evidenta se numara si faptul ca putem asculta muzica in orice moment, pe langa crearea de playlisturi colaborative, care ii confera un aspect social mai atractiv. Pe de alta parte, dezavantajele Spotify includ incapacitatea de a adauga prieteni de pe Gmail sau alte platforme sociale, altele decat Facebook sau faptul ca proba Premium gratuita dureaza doar 30 de zile comparativ cu alte servicii muzicale care ofera pana la 60 de zile.

Dintre alternativele la Spotify pe care le-am analizat, nu am gasit nicio versiune care sa contemple gama larga de posibilitati de personalizare a listelor de redare, nici de interactiune cu alti utilizatori. Desi asta nu inseamna ca nu ne pot adauga valoare la un pret mai mic.

Anterior, utilizarea Spotify fara abonament avea doar un anumit numar de sarituri de cantece pe zi, in comparatie cu sariturile nelimitate de cantece oferite cu versiunea Premium. Spotify a facut acest lucru pentru a impiedica utilizatorii sa redea muzica lor preferata de mai mult de 5 ori pe zi. In prezent, aceasta restrictie nu mai exista, insa nu puteti sari peste melodii decat daca aveti un cont Premium.

Dar poate unul dintre principalele dezavantaje ale Spotify este ca, cu un abonament gratuit, nu poti asculta muzica la calitate inalta si nu poti asculta muzica offline si nu poti reda nicio melodie pe care o doresti.

In ceea ce priveste alternativele la Spotify, nu am gasit platforme care sa puna atat de multe obstacole in versiunea sa gratuita, cum ar fi reclamele, impiedicarea saririi melodiilor, limitari care fac folosirea aplicatiei incomoda…

Cele mai bune alternative la Spotify

In ciuda tuturor avantajelor sale, sunt multi care cauta alternative la Spotify avand in vedere ca versiunea platita prin abonament lunar este unul dintre cele mai mari dezavantaje ale Spotify. De altfel, pentru a obtine o experienta maxima la ascultarea muzicii, utilizatorii trebuie sa se aboneze la serviciul Premium, ceea ce inseamna desigur sa plateasca o taxa lunara care pentru multi este prea scumpa. Vestea buna este ca exista alternative la Spotify care permit utilizatorilor sa transmita in flux muzica. Aici va impartasim cateva dintre cele mai recomandate.

Deezer

Este una dintre alternativele la Spotify, este o platforma de muzica in streaming care ne ofera acces la milioane de melodii prin computer si, de asemenea, de pe dispozitive mobile. Ca si restul alternativelor la Spotify prin serviciile de muzica de streaming, Deezer are o versiune gratuita si o versiune Premium. Versiunea cu plata a Deezer mareste calitatea sunetului cu pana la 320 Kbps. Serviciul este disponibil in peste 100 de tari din intreaga lume.

Google PlayMusic

O alta alternativa la Spotify daca aveti un cont Google este  Google Play Music, pe care il puteti accesa de pe computer si, de asemenea, de pe telefonul sau tableta Android . Acesta este serviciul de streaming muzical al Google, care functioneaza si ca un serviciu de stocare si sincronizare a muzicii din cloud. De asemenea, functioneaza ca un magazin de muzica online si poate fi una dintre cele mai bune alternative la Spotify. Serviciul ofera o perioada de incercare nelimitata gratuita de 60 de zile, care va ofera acces la milioane de melodii fara reclame. Dupa aceasta perioada de proba, trebuie platita o taxa lunara pentru a continua accesarea tuturor functiilor Premium.

JangoRadio

Aceasta este, de asemenea, o alta dintre cele mai bune alternative la Spotify , disponibila atat pentru computere, cat si pentru dispozitive mobile, inclusiv iPhone, iPad si Android. De pe Internet puteti selecta intre diferite posturi de radio online care includ Country, Hip Hop, Pop, Dance, Rock, Blues, Jazz, Indie, New Age, printre altele. Aceasta este una dintre alternativele la Spotify care permite mai multa personalizare. Puteti crea posturi de radio personalizate, partajati posturi cu prietenii, puteti chiar sa selectati calitatea sunetului atunci cand ascultati muzica.

Radio Pandora

Pandora este, de asemenea, o alternativa excelenta la Spotify , dar, din pacate, este disponibila doar pentru cateva tari din lume. Chiar si asa, este un serviciu care se remarca prin faptul ca permite utilizatorului sa acceseze un catalog destul de extins de muzica, care poate fi cautat pe baza numelui interpretului, melodiilor, genului etc. De asemenea, puteti crea posturi de radio personalizate care reda doar muzica care va place; de fapt, poti crea 100 de posturi de radio personalizate cu contul tau gratuit. Este disponibil atat de pe computer, cat si de pe dispozitivele mobile. Printre alternativele la Spotify analizate, este cea cu unul dintre cele mai puternice motoare de cautare.

Trai365

Acesta este un alt serviciu de muzica asemanator Spotify , care ofera o multime de melodii din diferite genuri muzicale, cum ar fi Classic, Country, Jazz, Hip Hop, Pop, Rock, Metal, New Age etc. Cu acest serviciu poti asculta muzica de pe computer sau de pe dispozitivele tale mobile, fie ca este un iPhone sau un Smartphone Android. Aplicatia mobila include comenzi de redare si optiuni pentru a partaja ceea ce asculti prietenilor de pe Facebook sau Twitter. Prin urmare, este una dintre cele mai interesante alternative la Spotify de pe piata.

Youzeek

Ultima dintre alternativele la Spotify pe care le propunem este Youzeek. Cu aceasta poti sa asculti muzica de pe web , sa descoperi melodii noi, sa creezi liste de redare si, de asemenea, poti partaja ceea ce auzi pe retelele tale de socializare. Are o aplicatie disponibila atat pentru smartphone-uri si tablete Android, cat si pentru dispozitive iOS precum iPhone sau iPad. Este un serviciu muzical interesant, deoarece va permite sa cautati si sa rasfoiti peste 1 milion de artisti si o mare varietate de stiluri muzicale. Este disponibil in 200 de tari si va puteti personaliza chiar si pagina de pornire cu propriile surse muzicale. Aceasta este una dintre alternativele la Spotify, care are o baza de date mai mare atat cu melodii, cat si cu artisti.

Dupa ce ati vazut toate aceste alternative la Spotify, pe care o preferati?