Fie că întoarceți paginile, atingeți o tabletă sau ascultați audio, o carte bună poate fi un ajutor perfect pentru relaxare, un tutore sau o sursă de inspirație. Iată citate de la oameni importanti care își denumesc cartea preferată și explică de ce merită atenția ta.

1. The checklist manifesto de Atul Gawande

„O carte rapidă și ilustrativă care arată cât de puternice pot fi listele de verificare bine concepute și implementate corespunzător în reducerea greșelilor în tot felul de domenii. O gasesti si pe buybooks.ro. Nu totul în viață are nevoie de o listă de verificare, dar vedem în fiecare zi cum putem obține rezultate bune cu aceste liste.

Când urcați într-un avion, vedeți piloți care lucrează printr-o serie de liste de verificare pentru a se asigura că totul este în ordine și nu sunt trecute cu vederea. La afacerea noastră în creștere rapidă, listele de verificare pe care le continuăm să le modificăm sunt esențiale în construirea proceselor repetabile și scalabile.   

 ‘’ Oricât de bune ar fi listele de verificare, ele însele nu pot determina pe nimeni să le urmeze ‘’. – Tom Martin, CEO Glance, o companie de software de soluții de angajament vizual

2. Cele patru acorduri de Miguel Ruiz

„Cartea este comercializată ca„ un ghid practic pentru libertatea personală ”, dar într-un cadru de lucru o folosesc pentru a mă verifica când încerc să rezolv o problemă, să ascult critici, să dau feedback constructiv sau să rezolv un conflict. Folosesc și cadrul celor patru acorduri pentru a analiza conflictele, astfel încât să înțeleg de ce cineva reacționează într-un mod negativ sau emoțional și să mă ajute să rămân calm dacă sunt implicat în conflict. ” -Bob Armor, CMO al companiei interactive de comunicare a angajaților Jellyvision

3. Singurul joc din oraș: băncile centrale, instabilitatea și evitarea următorului colaps de Mohamed A. El-Erian

„În timpul petrecut pe Wall Street, am fost martor la timpuri înalte și joase. Dacă doriți să înțelegeți economia globală modernă, ar trebui să citiți această carte. El-Erian este un gânditor incredibil de clar și explică ideile complexe într-un mod articulat care este de înțeles pentru începătorul financiar în timp ce se angajează cu un veteran experimentat din industrie.

Deși nimeni nu poate prezice viitorul, această carte se apropie. ” -Sallie Krawcheck, cofondator și CEO al platformei de investiții digitale Ellevest și autor al cărții Own It: The Power of Women at Work. Despre alte carti care nu trebuie sa le omiti, poti afla si de pe prefectura-ct.ro.

4. Varietățile experienței umane de William James

„Am absolvit liceul la vârsta de 16 ani. Sincer cred că profesorii m-au împins înainte pentru că nu mai puteau să mă suporte! Am folosit beneficiile GI Bill pentru a mă înscrie la facultate. La una dintre orele mele de psihologie, am fost expus lui William James, tatăl psihologiei moderne. El a spus odată: „Dacă îți poți schimba gândirea, îți poți schimba viața”.

Și asta a rezonat cu adevărat, așa că am căutat să încep un program de auto-stăpânire. Am început să citesc tot ce puteam pune la îndemână despre oamenii de succes. Care erau gândurile, obiceiurile și filozofiile lor? Nu a durat mult până sa descopar că educația mea nu era aliniată. Odată ce mi-am dat seama de asta, m-am transformat treptat într-o mentalitate antreprenorială și am dovedit teoria lui James. ” – Dan Lee, director al NextDesk, o companie care creează birouri reglabile în funcție de putere, care pot fi ridicate în liniște de la șezut la înălțime în picioare.